Groningen de markt op: PEC-smaakmaker beoogde eerste versterking

13 januari 2023, 10:42

FC Groningen is dringend op zoek naar versterkingen. De Trots van het Noorden verkeert in zwaar weer in en staat vijftiende in de competitie. Voetbal International meldt dat de club deze maand de markt op gaat. PEC Zwolle-smaakmaker Thomas van den Belt en Zweeds-international Hjalmar Ekdal zijn de eerste namen die worden genoemd in de Euroborg.

Van den Belt is bezig aan een sterk seizoen. PEC Zwolle staat op een keurige tweede plaats en Van den Belt heeft daar zijn steentje aan bijgedragen. In achttien wedstrijden was hij acht keer trefzeker. Groningen heeft de interesse al gemeld bij Zwolle. Er zijn echter meer (Eredivisie-)clubs gecharmeerd. Er schijnt veel belangstelling te zijn voor Van den Belt, wiens zijn contract nog doorloopt tot medio 2025.

De Groningers zoeken ook nog versterkingen in de achterhoede. Daarvoor zijn de pijlen nu gericht op Zweeds-international Hjalmar Ekdal. Deze 24-jarige centrumverdediger speelt dit seizoen voor Djurgardens IF en kent daar een uitstekend seizoen. In de strijd om Ekdal krijgt Groningen concurrentie met Championship-koploper Burnley.

Dringende versterkingen

Versterkingen zijn hard nodig voor Groningen. De ploeg van hoofdtrainer Dennis van der Ree staat maar net boven de degradatiestreep en is dramatisch uit vorm. Donderdagavond werd het op gênante wijze uitgeschakeld in de KNVB Beker door de amateurs van Spakenburg (2-3). Vlak voor de kerst werd trainer Frank Wormuth de laan uitgestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, daar wil je gelijk naartoe. Wat een armoe daar! Spakenburg thuis…altijd lastig!

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groot gelijk, ze hebben de trainer ontslagen maar dat hadden ze beter met het bestuur kunnen doen want die zijn er verantwoordelijk voor dat er zo'n armetierige selectie op het veld staat. Een speler gaat liever eerder naar Heracles of PEC dan deze gevallen subtopper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen