Slecht nieuws voor De Jong? 'Barça-trainer Xavi wil door met routinier'

6 januari 2023, 13:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan FC Barcelona-trainer Xavi Hernández ligt, is Sergio Busquets ook volgend seizoen nog actief op de Spaanse velden. De ervaren middenvelder is in het bezit van een aflopend contract en heeft in zijn hoofd al afscheid genomen van de club, maar Xavi wil hem naar verluidt nog één seizoen een beroep op hem kunnen doen. Dat kán slecht nieuws betekenen voor Frenkie de Jong.

De Jong werd afgelopen zomer bijna dagelijks in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Erik ten Hag wilde de middenvelder graag naar Old Trafford halen en FC Barcelona deed veel moeite om hem naar de uitgang te duwen, maar De Jong bleef de Catalaanse grootmacht trouw. Waar hij in eerste instantie vooral op de bank zat, daar is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Xavi. De Jong heeft Busquets uit de basis gespeeld en daarmee lijkt Barça alvast bezig te zijn met volgend seizoen.

Busquets is in het bezit van een aflopend contract en het lijkt er momenteel niet op dat hij dat gaat verlengen. De ervaren middenvelder, die na het teleurstellend verlopen WK in Qatar al afscheid nam bij de Spaanse nationale ploeg, heeft verschillende aanbiedingen uit de Amerikaanse MLS op zak en staat naar verluidt open voor een vertrek naar de Verenigde Staten. Xavi zou het echter niet erg vinden als Busquets nog één seizoen in Barcelona blijft voetballen. Dat schrijft Sport althans. Volgens de krant is FC Barcelona op de achtergrond druk bezig met een nieuwe invulling van het middenveld, maar loopt de ploeg door de financiële situatie tegen veel moeilijkheden aan.

Xavi is een groot fan van Martín Zubimendi, maar de middenvelder van Real Sociedad zou een slordige zestig miljoen euro moeten kosten. Ook de alternatieven voor Zubimendi - Rúben Neves, bijvoorbeeld - zijn niet goedkoop, waardoor Barça noodgedwongen kijkt naar de opties die het momenteel heeft. Dat zijn De Jong en Busquets. De Jong krijgt steeds vaker de kans op de positie die jarenlang eigendom is geweest van Busquets. Xavi zou Busi dus graag nog een seizoen achter de hand willen hebben, maar dan zal de middenvelder wel akkoord moeten gaan met een aanzienlijke verlaging van zijn salaris. 'Moeilijk, maar niet onmogelijk', aldus Sport.

Lees ook: Laporta doet Frenkie belofte en speculeert over nieuwe concurrent

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen