Van der Vaart over penalty-moment: "Feyenoord is gewoon bestolen"

30 januari 2023, 08:27   Laatste update: 08:54

Feyenoord heeft de topper op bezoek bij FC Twente niet weten te winnen. De Rotterdammers bleven steken op een 1-1 gelijkspel, maar de club had volgens menig voetballiefhebber een strafschop moeten hebben voor een handsbal. "Feyenoord is gewoon bestolen.", concludeert Rafael van der Vaart.

Dat vertelt hij in Studio Voetbal. Tafelgenoot en oud-PSV'er Ibrahim Afellay is ook duidelijk: "Dit is totaal geen discussie. Het is gewoon een penalty." Ook Pierre van Hooijdonk weet het zeker: "Scheidsrechter Allard Lindhout, dat vond ik echt de slechtste van het veld. We hebben de credits gegeven aan Twente en Feyenoord, maar Lindhout liet dingen doorgaan die overduidelijk een overtreding waren. Hij bestraft het gewoon niet. De mogelijke strafschop was natuurlijk het toppunt", aldus de oud-aanvaller van Feyenoord.

Lees ook: Slot woest na penalty-moment: "Onacceptabel moment arbitrage"

Bokswedstrijd

De tafelgasten zijn razend enthousiast over het spel van zowel Feyenoord als FC Twente. "Het waren twee boksers die allebei vol in de aanval gingen", aldus Van Hooijdonk. Van der Vaart vult aan: "Dit is voor het eerst dat ik een wedstrijd zat te kijken en ik hoopte dat er niet meer gescoord werd. Allebei verdienden ze het niet om te verliezen. Laat het dan maar zo zijn. Het was echt een mooie pot. Feyenoord is een van de beste teams die hoog druk zet."

Titelstrijd

Door de remise is Twente afgezakt naar plek vijf, Feyenoord ziet het gat met de concurrenten kleiner worden. AZ speelde met 5-5 (!) gelijk tegen FC Utrecht en staat nog op twee punten achter de Rotterdammers, PSV en Ajax staan respectievelijk vier en vijf punten achter. De strijd tussen Feyenoord en FC Twente is er eentje voor in de boeken, vindt Van Hooijdonk. "Deze wedstrijd moet je eigenlijk gewoon een keer terugkijken", concludeert de analist. 

 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Ze krijgen ook wel eens een niet penalty mee he Raf

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Klopt dat doet elke club . En in verhouding valt het reuze mee. Pingel woensdag was gewoon terecht . Neemt niet weg allemaal dat dit een schande is .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Zeker een schande . Vind ik ook met buitenspel soms is heel duidelijk buitenspel maar steken ze de vlag nog niet naar boven en pas later in sommige gevallen bij een doelpunt vlaggen ze pas allemaal niet nodig .

ThommZzz
Link gekopieerd!
avatar

Foutje maken kan natuurlijk! Maar hier hebben we toch de VAR voor? Ze grijpen regelmatig in als een speler 3 centimeter buitenspel staat. Matig optreden van Scheidrechter en VAR.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Met deze misser moeten ze de Scheids voor 1 maand uitsluiten.

familieharbers03
Link gekopieerd!
avatar

lindhout nog erger dan blom en makkelie!! schandalig maar ja hij geeft hem niet!!

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Kijk zo'n scheids kan fouten maken . Maar ik vind dat je in dit soort situaties een var moet gebruiken . En echt moet gaan kijken als er veel ophef is .

familieharbers03
Link gekopieerd!
avatar

maar je ziet ook ( en dat moet de var ook zien of ze willen het niet zien) dat brenet giminez eerst een duw geeft en dan pas giminez tegen propper! dus hij had moeten gaan kijken en dan wel degelijk geven!!

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Klopt. Eerst kwam de duw aan santi en hands

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen