Van Nistelrooij wil vervanger bij vertrek Madueke: "Je moet wel"

15 januari 2023, 12:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mocht Noni Madueke inderdaad de overstap maken naar Chelsea, dan is Ruud van Nistelrooij van mening dat PSV wel zaken moet doen op de transfermarkt. Zondagmiddag neemt zijn ploeg het op tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie en voorafgaand aan het duel is er nog veel onduidelijkheid over de stand van zaken omtrent de vleugelaanvaller. In het Eindhovens Dagblad geeft Van Nistelrooij zijn mening over de geruchten.

Hoewel het nog verre van zeker is dat Madueke daadwerkelijk vertrekt uit Eindhoven, heeft de club naar verluidt weinig keuze als Chelsea met een bedrag van om en nabij de dertig miljoen euro op de proppen komt. Mocht dit gebeuren, dan wil Van Nistelrooij absoluut een vervanger aantrekken. "Je moet dan wel inkomend iets doen en bij het vertrek van Cody (Gakpo, red.) is dit ook al gezegd", begint de trainer. "Mocht er uitgaand meer gebeuren, dan moet je echt met dingen gaan komen. Het is nooit een voordeel als spelers weggaan, maar de ambitie bij PSV blijft dezelfde. Je weet ook dat als clubs met de buidel rammelen en iets voor een speler en club interessant is, het moeilijk kan zijn om te weigeren", legt Van Nistelrooij uit.

Ondanks alle geruchten is de selectie van PSV gewoon in staat om gefocust te trainen. "Natuurlijk is er wat reuring, dat brengt dit met zich mee. Ik moet zeggen dat ik in zijn algemeenheid aan de jongens heel veel focus merk. Ze zijn gefocust op trainingen, spel en wedstrijden. Dat geldt voor hen allemaal. Ook Noni", aldus Van Nistelrooij. Het liefst had de trainer echter zijn selectie bij elkaar gehouden. Nadat Gakpo eerder ook al vertrok naar Liverpool, zou een transfer van Madueke een flinke aderlating zijn. "Mijn wens was dat geen enkele speler zou vertrekken in de winterstop. Als trainer wil je je beste spelers altijd behouden, maar er kunnen situaties ontstaan waarin een bepaald type club met een aanbieding komt. Dan kunnen speler en club tot de conclusie komen dat het niet tegen te houden is en ik kan het niet uitsluiten helaas."

Teleurstellende start

Na afloop van het WK in Qatar is de start van PSV in de competitie niet verlopen zoals gewenst. Vorige week speelden de Eindhovenaren in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Sparta, waardoor er vanmiddag veel op het spel staat om niet achter te raken op de concurrentie. Bovendien betekent het puntverlies van Ajax in eigen huis (0-0 tegen FC Twente) een uitgelezen kans om uit te lopen op de concurrent. "De opening na de winterstop is zeer teleurstellend geweest. Daarna toonden we een goede reactie in de eerste helft in de bekerwedstrijd en nu zitten we met een goed gevoel in de koker", is Van Nistelrooij zelfverzekerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruud ik zou Noni vanmiddag niet tegen Fortuna opstellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen