Ajax beloont talentvolle verdediger met contract tot 2025

21 februari 2023, 21:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft het contract van verdediger Olivier Aertssen verlengd tot medio 2025. De jonge verdediger wordt daarmee beloond voor zijn ontwikkeling, die hem recent al een debuut in het eerste elftal opleverde. 

In het bekerduel met FC Den Bosch mocht Aertssen twintig minuten voor het einde zijn eerste minuten in Ajax 1 maken. Toenmalig trainer Alfred Schreuder bracht hem voor Devyne Rensch toen de 0-2 eindstand al bereikt was. Ook Jorrel Hato, Christian Rasmussen en Victor Jensen kregen in dat duel in januari speelminuten van de inmiddels ontslagen Schreuder.

Komende zomer zou Aertssen transfervrij zijn geweest, maar Ajax voorkomt met het openbreken en verlengen van zijn verbintenis dat hij gratis de deur uit loopt. In zijn nieuwe contract dat loopt tot de zomer van 2025 heeft de club bovendien een optie opgenomen voor een verlenging van een extra jaar. 

Vorig seizoen maakte Aertssen zijn debuut als prof namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen werkte hij zich onder John Heitinga op tot basisspeler en kam hij inmiddels 24 keer binnen de lijnen. Ook na het vertrek van Heitinga, die werd overgeheveld naar het eerste elftal, miste Aertssen onder diens opvolger Dennis Vos nog geen minuut bij de beloftenploeg van de Amsterdammers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen