Greenwood vrijuit: aanklager laat alle aanklachten vervallen

2 februari 2023, 15:35   Laatste update: 15:56

Mason Greenwood (21) hoeft niet langer te vrezen voor vervolging. De speler van Manchester United was aangeklaagd wegens onder meer een poging tot verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie in Engeland besloten dat alle aanklachten tegen de aanvaller komen te vervallen. 

Als reden noemt een woordvoerder 'een combinatie van het terugtrekken van belangrijke getuigen en de aanwezigheid van nieuw bewijs waardoor een veroordeling niet langer realistisch was', zo schrijft The Sun. "Onder deze omstandigheden hebben wij de plicht de zaak te laten vervallen. We hebben deze beslissing aan alle partijen uitgelegd", licht de woordvoerder het besluit verder toe. 

Lees ook: Borgtocht Greenwood verlengd

Op 30 januari 2022 werd Greenwood gearresteerd door de Engelse politie nadat zijn voormalige partner hem had aangeklaagd wegens onder meer een poging tot verkrachting en mishandeling. In februari kwam hij op borgtocht vrij maar zijn club maakte sinds de arrestatie geen gebruik meer van zijn diensten. Ook werd de speler verwijderd uit voetbalgames als FIFA 22 en Football Manager 2022 en raakte hij een lucratieve sponsordeal met kledingmerk Nike kwijt. In oktober zat hij opnieuw korte tijd vast na het schenden van de voorwaarden waaronder hij op borgtocht was vrijgelaten. 

Lees ook: Van verkrachting beschuldigde Greenwood opnieuw opgepakt

Als gevolg daarvan verdween Greenwood automatisch ook uit beeld bij de Engelse ploeg. In 2020 liet bondscoach Gareth Southgate hem debuteren in het Nations League-duel met IJsland (0-1 winst). Van een tweede interland kwam het sindsien nog niet. Of Manchester United na de laatste ontwikkelingen weer een beroep gaat doen op Greenwood is nog niet bekend. De club heeft nog niet gereageerd. Wel is het portret van Greenwood inmiddels weer te zien tussen die van de andere selectie-leden op de officiële website van de club, wat zou kunnen duiden op een rentree van de aanvaller. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Waarom bekruipt mij het gevoel dat in zaken als deze en Benjamin Mendy gewoon mensen afgekocht zijn? Beide worden na lange processen volledig tegen de verwachting in vrij gesproken. Als ze onschuldig zijn ben ik erg blij voor ze, maar toch voelt het niet helemaal clean.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Je heb volgens mij helemaal gelijk !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen