Lionel Messi komt toch met harde uithaal naar Nederlanders

3 februari 2023, 21:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi vertelde eerder deze week dat hij zijn gedrag in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal betreurt, maar haalt nu toch weer uit naar de spelers van Oranje. In een interview met de krant Olé zegt Messi dat Nederland 'geen enkele vorm van fair play' toonde.

Na de kwartfinale werd veel gezegd en geschreven over de wijze waarop de Argentijnen feestvierden en die kritiek nam alleen maar toe nadat ze ook de finale wonnen. Messi beschouwt die kritiek als onterecht. "Ik vind het oneerlijk dat dat beeld is ontstaan, want het klopt niet. We hebben ons altijd voorbeeldig gedragen, zowel op als buiten het veld. Ik denk dat er vooral zo over ons wordt gesproken vanwege de wedstrijd tegen Nederland, daar is alles mee begonnen", vertelt hij in het interview.

Lees ookLionel Messi heeft spijt van zijn confrontatie met Louis van Gaal

Argentinië gedroeg zich zeker ook niet voorbeeldig: zo schoot Leandro Paredes de bal keihard richting de Nederlandse dug-out en deed ook Emiliano Martínez zijn best om de Nederlandse strafschopnemers af te leiden. "Maar niemand analyseert of praat over wat er voor de wedstrijd gebeurde, hun uitspraken, wat er tijdens de wedstrijd gebeurde en wat er gebeurde tijdens de penalty's", zegt Messi verder. "Zij waren aan het provoceren en toonden geen enkele vorm van fair play. Zij vielen onze spelers lastig bij het nemen van penalty's. Iedereen heeft het over het gedrag van Argentinië, maar niemand heeft het hierover."

Messi vertelt wel dat het duel met Oranje hem nog meer angst inboezemde dan de spectaculaire finale tegen Frankrijk, die ook werd beslist na strafschoppen. "Ik was heel kalm in de finale. Ik heb altijd het gevoel gehad dat we zouden winnen, zelfs toen het 3-3 werd", blikt hij terug. "In de wedstrijd tegen Nederland was ik, tussen aanhalingstekens, het meest bang. Zij scoorden in de laatste minuut met die vrije trap die niemand zag aankomen. Dat was vreselijk. Maar afgezien daarvan was ik heel kalm. Ik had het gevoel dat God mij een wereldbeker zou geven."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou ik zie het heel anders . Oranje/v gaal wist dat we de kwaliteit niet hadden om het wk te winnen . Gooide het over een andere boeg en heeft het verloren . Van te voren ipv respect ,dit keer geen respect On nederlands spelen, en soms dus ook gemeen en smerig spelen . De penalty tactiek was dus klieren en vervelen,niks geen penaltykiller . Landen als argentinie ga je hier niet mee verslaan ,dat zit in hun bloed ,daar lachen ze om . En nu is heel nederland zuur . Is alles corrupt etcetc . Gewoon puur slechte verliezers zijn 'we'. De andere wedstrijden en de finale was niks corrupt aan ,want anderssom heb ik ook momenten gezien . Argentinie niet mijn favoriet maar terecht winnaar . Messi ondanks alles gewoon een fantastisch voetballer . Wees boos op v gaal met zijn tactiek etc en die enge selectie van oranje

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@gtsb: Ik kan deels met je meegaan in je verhaal en ik stond ook niet verlekkerd te kijken bij voetballend Oranje. Maar ga niet beweren dat de reacties van die Argentijnen alleen maar is uitgelokt door Oranje, ook van hun kant was er weinig respect. Dus vaar lekker door op je wolk en geef de rest van de wereld ( of alleen Nederland) maar op hun flikker dat ze slechte verliezers zijn. Gelukkig mag iedereen zijn mening hebben!

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je weert hoe hun zijn

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

God? Flikker toch op.

larsk0
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Infantino voor God uitmaken gaat toch een beetje ver vind ik....

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Lekker blijven pronken met een corrupte prijs. Sukkel

wernervon04
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Messi, ga lekker handballen en belasting ontduiken en neem gelijk die ongelooflijke pannenkoek van een keeper met je mee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen