Spaanse media lyrisch over 'El jefe' De Jong: 'Speelde de hoofdrol'

13 februari 2023, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong (25) heeft zondagavond weer eens een fantastische indruk gemaakt bij FC Barcelona. In de lastige uitwedstrijd tegen Villarreal (0-1) mocht De Jong door afwezigheid van concurrent Sergio Busquets zichzelf weer als verdedigende middenvelder laten zien. De Nederlander liet zien dat Barça de opvolger van Busquets al in huis heeft, zo oordeelden de Spaanse media na afloop.

Sport gaf De Jong een 8 voor zijn optreden tegen Villareal en zag hoe hij cruciaal was voor de zege. 'Frenkie speelde de hoofdrol. Hij hielp Barça onder de druk uit en verdeelde het spel. Hij is in uitstekende vorm.' De Jong speelde de meeste succesvolle passes van alle spelers op het veld en was met een goede combinatie ook betrokken bij het enige doelpunt van de wedstrijd, dat op naam kwam van Pedri.

El Mundo Deportivo beschrijft De Jong als 'El Jefe' - in het Nederlands 'de baas' - van het elftal. 'Bij afwezigheid van Busquets, nam Frenkie de leiding op het middenveld. Hij vertolkte een leidende rol in het drukzetten en doorbrak de linies met gemak. Frenkie gaf een masterclass in verticaal voetbal en vaardigheid in de passing en in voetbalintelligentie.' Marca sluit zich hierbij aan en zag hoe De Jong bij de afwezigheid van Busquets floreerde. 'Frenkie nam de teugels van het elftal in handen. Hij speelde heel dynamisch en zette goed druk. Hij bood Robert Lewandowski ook nog een kans met een lobje. Hij speelde een heel goede wedstrijd en is nu al de baas van het elftal.'

Ook de Spaanse sportkrant AS vond dit een van de beste optredents van Frenkie dit seizoen. 'Het was een demonstratie van de Nederlander, zeker wat betreft het veroveren van ballen en doorbreken van linies. Hij vindt het dan misschien lastig om de bal maar één keer te raken, maar dat compenseert hij met indrukwekkende fysieke inspanningen. Als hij ook nog zulke lepe balletjes op Lewandowski gaat geven, wordt hij een buitengewone speler', besluit het blad.

Zie ook: Tiki-taka: weergaloos doelpunt van Barcelona tegen Villarreal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen