'Van der Sar lost de problemen niet op, maar maakt ze alleen maar groter'

1 februari 2023, 12:52

Sinds het ontslag van Alfred Schreuder staat de positie van Edwin van der Sar geregeld onder druk. De algemeen directeur van Ajax wordt verantwoordelijk gehouden voor een deel van de bestuurlijke chaos in Amsterdam. Volgens clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International is de huidige staat van de Amsterdammers uiterlijk zorgelijk en maakt Van der Sar de problemen bovendien alleen maar erger.

''Wat je niet weet, weet je niet'. Het zou de lijfspreuk kunnen zijn van de rvc en algemeen directeur Edwin van der Sar', begint Jansen in zijn column. Volgens de analist worden er binnen Ajax 'noodverbanden' aangelegd, in plaats van dat er naar structurele oplossingen worden gezocht. 'Van der Sar, blijkbaar niets geleerd van het mislukte technische hart van tien jaar geleden waarbij gekonkel, achterdocht en eindeloos overleg voor gedoe en gezeur zorgde, lost de problemen op technisch vlak niet op, maar maakt ze alleen maar groter', stelt Jansen.

Ook het aanstellen van John Heitinga als interim-hoofdtrainer is hier volgens Jansen een voorbeeld van. 'Als Heitinga zijn goede eerste indruk kan doortrekken en Ajax dit seizoen alsnog succes brengt, dan zal een nieuwe trainer van buitenaf geen optie meer zijn.' Hierna zal Heitinga volgens Jansen echter weer een pas op de plaats moeten maken. 'Om vervolgens de dan succesvolle assistent te managen richting de buitenwereld. Bij elke tegenvaller zal de vraag opsteken waarom Ajax niet verder is gegaan met Heitinga.' Ook de mogelijke keuze voor Dwight Lodeweges als nieuwe assistent van Heitinga, kan Jansen moeilijk begrijpen. 'Door een ervaren assistent naast Heitinga te zetten handelt Ajax geheel naar de nieuwe maatstaven van de club: met plakband technische functies in stand houden.'

Lees ook: 'Ajax kiest voor Lodeweges als ervaren assistent Heitinga'

Ajax wil Nederlandse trainer

Hoewel er de afgelopen week ook uitgebreid gespeculeerd werd over het aanstellen van een buitenlandse trainer, is hier volgens het Algemeen Dagblad inmiddels geen sprake meer van. Volgens de krant heeft Ajax tientallen trainers aangeboden gekregen en heeft de club zelf de Argentijn Marcelo Gallardo benaderd, maar zijn hier geen geschikte kandidaten tussen gevonden. Het AD verwacht daarom dat Ajax op termijn een Nederlandse trainer aan zal stellen om Heitinga te vervangen.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Ik denk dat Heitinga best wel weet dat hij moet moven als er een ervaren trainer komt. Ook als hij het de komende periode goed doet. Misschien wordt ie dan zelf assistent, dat zou nog kunnen. En van der Sar mag van mij best weg. Hoewel dat voor de korte termijn niks oplost. Die man is ongeschikt. Ooit een topkeeper, maar als bestuurder slecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen