Xavi blaast loftrompet voor De Jong: "Beste Frenkie sinds hij hier is"

11 februari 2023, 16:12

Frenkie de Jong is bezig aan een uitstekend seizoen en die prestaties blijven niet onopgemerkt. FC Barcelona-trainer Xavi Hernández is ontzettend onder de indruk van de oud-Ajacied en kwam op de  persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Villarreal superlatieven te kort voor de middenvelder. "We zien op dit moment de beste Frenkie sinds hij hier gearriveerd is", sprak Xavi.

Mede dankzij de sterke prestaties van De Jong gaat Barcelona aan kop in de La Liga. Lange tijd leek het erop dat hij de Catalanen ging verlaten, maar is nu niet meer weg te denken uit het elftal. "Hij is geweldig. Zowel in balbezit, als we aanvallen, als op het moment dat we de bal verliezen", vertelt de geïmponeerde Xavi.

De 43-jarige oefenmeester ziet dat De Jong niet alleen aanvallend een onmisbare schakel is voor zijn ploeg. "Ook defensief is hij heel belangrijk. En hij heeft extreem veel zelfvertrouwen", spreekt de Barça-trainer. De Jong kwam dit seizoen achttien keer in actie in de competitie waarin hij twee keer scoorde.

Vervanger Busquets

Met het oog op het eventuele vertrek van Sergio Busquets lijkt de La Liga-koploper haar vervanger al in huis te hebben. Xavi wil hier echter nog geen uitspraken doen. "Er zal nooit een probleem voor Busquets ontstaan hier. Hij weet dat hij heel belangrijk voor ons is." Daarnaast had de trainer mooie woorden over voor zijn oud-ploeggenoot. "Hij is een levende legende bij deze club. Hij mag zelf beslissen of hij weg wil of wil blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen