Xavi kan illustere Barça-voorgangers evenaren en looft fysieke vorm elftal

25 februari 2023, 17:03   Bijgewerkt: 25 februari 2023, 19:07

FC Barcelona neemt het zondagavond in La Liga op tegen degradatiekandidaat Almería. Bij winst houden de Catalanen de voorsprong van acht punten op Real Madrid in ieder geval intact. Bovendien lonkt voor trainer Xavi een evenaring van een record van twee van zijn voorgangers. De oefenmeester toonde zich zaterdag positief over de vorm waarin zijn elftal verkeert.

Een overwinning op de nummer achttien van de ranglijst zou het puntentotaal van Barcelona naar 62 brengen uit 23 wedstrijden. Daarmee zou Xavi dit seizoen een prestatie evenaren die Pep Guardiola (2010-2011) en Tito Vilanova (2012-2013) eerder wisten te leveren. In beide seizoenen pakte de club ook daadwerkelijk de landstitel. Guardiola is na drie seizoenen bij Bayern München inmiddels actief als trainer van Manchester City. Vilanova overleed in 2014 aan de gevolgen van keelkanker. 

Barcelona werd donderdag in de Europa League uitgeschakeld door het Manchester United van Erik ten Hag, maar daar tilde Xavi twee dagen later niet al te zwaar meer aan. In eigen land staat de club er nog altijd prima voor in de strijd om de eerste landstitel sinds 2019, zo ziet ook Xavi. "Op fysiek gebied zijn wij het beste team in La Liga", beweerde de trainer zaterdag. "We maken de meeste kilometers en dat op hoog tempo", verduidelijkte hij. "De fysieke bereidheid van ons elftal is fantastisch."

Alle ogen op Madrid

Vooralsnog bedraagt de voorsprong op naaste belager en rivaal Real Madrid acht punten op de ranglijst, maar mogelijk breidt Barcelona die dit weekend uit naar een gat van elf punten. Real ontvangt zaterdagavond stadgenoot Atlético Madrid in het eigen Bernabéu en Xavi hoopt dat De Koninklijke punten laat liggen tegen het elftal van Memphis Depay. "Daar hebben we geen controle over, maar we gaan zeker kijken", belooft Xavi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen