'Ajax schakelt razendsnel door na afmelding Ward en komt uit bij twee Duitsers'

31 maart 2023, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft nul op rekest gekregen bij Julian Ward om de nieuwe technisch directeur te worden en dus hebben de Amsterdammers razendsnel doorgeschakeld. De vijftigjarige Sven Mislintat zou in beeld zijn en dat is een zeer opmerkelijke keuze. 

Nooit eerder was Mislintat namelijk technisch directeur bij een grote club. Bij Borussia Dortmund en Arsenal had hij weliswaar een rol in de scouting, maar was hij nooit eindverantwoordelijke. Momenteel is hij weliswaar technisch eindverantwoordelijke bij VfB Stuttgart als technisch directeur, maar dat is met wisselend succes. In Dortmund zou hij onder meer Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa en Ousmane Dembélé hebben gescout, wat hem de bijnaam Diamantenauge (diamantoog) opleverde. 

Artikel gaat verder onder video

Eerder was hij ook jarenlang wedstrijdanalist bij BVB en een korte periode bij de nationale ploeg van Duitsland. Desondanks is het verrassend dat Ajax bij de relatief onervaren Duitser uitkomt, met een behoorlijk ander profiel van Ward. ‘Mocht het ook met Mislintat misgaan, dan heeft Ajax een tweede Duitse kandidaat op het oog’, schrijft De Telegraaf, dat daarbij echter geen namen noemt.Lees ook: 'Ajax krijgt zeer slecht nieuws: Ward haakt af als technisch directeur'  

 

De verwachting is dat Ajax de zaak snel wil rondmaken, omdat hij al een aanbieding op zak heeft. De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen stelt in zijn columns grote vraagtekens bij de keuzes van Ajax. 'Bekend is dat twee kandidaten – Alex Kroes (nu AZ) en Julian Ward (nu nog Liverpool) – zelf de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken, omdat zij allebei een bijzonder slecht gevoel overhielden aan het gebrek aan daadkracht vanuit de Ajax’ clubleiding. Vooral het optreden van Edwin van der Sar is debet aan hun afhaken', begint hij zijn betoog.'Deze missers doen het vertrouwen in de clubleiding bij Ajax bij hun zoektocht naar een nieuwe technisch directeur geen goed. (...) Het grote probleem met een buitenlandse technisch directeur voor Ajax – hetzelfde gold voor de 41-jarige Ward van Liverpool – is dat ze geen flauw benul hebben van waar Ajax voor staat. Ze kennen de clubgeschiedenis slechts uit boekjes, maar weten niets van het Ajax-dna, van de cultuur, waar Ajax sportief en qua merk voor staat, de specifieke speelstijl en dat niet het aan- en verkoopbeleid, maar de eigen opleiding de levensader is. Onbegrijpelijk dat een cultuurclub als Ajax voor een technisch directeur maar over de grens blijft zoeken. Een sprong in het duister, terwijl er in Nederland voldoende goede alternatieven rondlopen om het technisch beleid van Overmars bij Ajax te continueren.' 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen jij denkt dat er nog Nederlanders, die capabel zijn, in die slangenkuil trappen.

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom doen ze het zo moeilijk bij Ajax. Ze kunnen beter een nieuwe Bobby Haarms vinden, die met het Jongtalent aan de gang gaat. Ajax heeft talent genoeg.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft genoeg jonge spelers inderdaad die in zetten en alle zomer mis kopen deur uit trappen en bejaarde spelers keepers tadic

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen is al dan hij al was een lulletje rozenwater. Deze man denkt hoe alles geregeld zou moeten worden. Iedereen krijgt van hem de schuld. Zelf komt hij niet of nooit met acceptabele alternatieven waar je wat aan heb. In zijn betoog zijn er in Nederland genoeg alternatieven, nou noem er maar één dan Valentijn. Het niveau van deze zichzelf top sportjournalist vindende rotte appel is kilometers beneden het Amsterdamse Peil. Internationaal is hij een nobody, alleen in ons land kan hij onder het mom van vrijheid van meningsuiting op iedereen een karaktermoord plegen. Laat Driessen een voorbeeld nemen aan de sportjournalist (PSV-watcher) van het Eindhovense Dagblad of van het AD. De voorganger van Driessen, Jaap de Groot is veel groter in geloofwaardigheid door diens kennis en integriteit. Ik durf te wedden dat als Driessen bij de Telegraaf weg is, er dan een hele frisse wind gaat waaien.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij een ander bericht staat toch echt dat Ward niet komt omdat hij eerst een rustperiode wil inlassen (tijd voor zijn gezin) en pas daarna aan de slag wilde bij Ajax, terwijl Ajax hem aan het begin van het seizoen al wil hebben. Dus dat weerspreekt de reden die Driessen aangeeft. Maar goed, de Telegraaf is wel een sensatiekrant.... Overigens snap ik niet dat Ajax "razendsnel doorschakelt" en uitkomt bij een onbekende Duitser. Of 2 zelfs. Hebben ze opeens haast? En moet je dan maar "so snel mogelijk iemand aanstellen want dan heb je tenminste iemand"? Heel slecht dit. Dit gaat wellicht leiden tot een volgend seizoen met nog steeds allerlei problemen en niet de juiste mensen op de juiste plek. Ze hadden al lang met Overmars in gesprek gemoeten als je het mij vraagt. Alles is beter dan "zo maar iemand omdat die beschikbaar is".

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overmars terug halen en dan de directie er uit trappen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen