Oranje-debutant komt niet 'op schoolreisje' en sprak al met Koeman

21 maart 2023, 23:15
Oranje-debutant komt niet 'op schoolreisje' en sprak al met Koeman

Bart Verbruggen geniet van zijn eerste momenten als doelman bij het Nederlands elftal. De talentvolle goalie van Anderlecht maakt momenteel zijn debuut in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Ondanks dat een debuut onwaarschijnlijk lijkt, heeft Verbruggen duidelijke plannen.

"Ik ben hier niet op schoolreisje", aldus de Bredanaar in gesprek met De Telegraaf. Verbruggen speelde jarenlang in de jeugdopleiding van NAC Breda, maar vertrok in 2020 naar Anderlecht. Daar is hij inmiddels eerste doelman en zo kwam hij op de radar van de teruggekeerde Koeman. "De bondscoach heeft me verteld dat ik goed moet rondkijken. Maar ik wil me ook laten zien", oppert Verbruggen, die vooral te maken krijgt met keeperstrainer Patrick Lodewijks.

Door zijn stormachtige ontwikkeling wordt Verbruggen in Engeland al gelinkt aan Manchester United en Liverpool. "Ik lees niet zoveel, maar soms krijg je wel eens een berichtje doorgestuurd. Het is leuk als het goed gaat", vertelt de sluitpost, die binnenkort weer even in Nederland is in de strijd om de Conference League. "Het is ook leuk dat we met Anderlecht tegen AZ moeten in de Conference League. Dan speel ik ook eens een officieel duel in Nederland."

EK-kwalificatie

Nu worden zijn pijlen echter gericht op zijn eerste twee interlands met Oranje. In de strijd om een ticket voor het EK in Duitsland van 2024 speelt Nederland tegen Frankrijk (vrijdag, 20.45 uur) en Gibraltar (maandag, 20.45 uur). Verbruggen heeft in de selectie gezelschap van Jasper Cillessen en Mark Flekken. Andries Noppert en Justin Bijlow zijn vanwege blessures nog niet van de partij. Noppert was onder Louis van Gaal nog de eerste doelman van Oranje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen