Gullit verklapt sollicitatie Davids bij Ajax: 'Ik ga ervan uit dat hij niet bij Oranje zat om zijn kleur, dus...'

24 april 2023, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Edgar Davids heeft bij Ajax 'een balletje opgegooid' om aan de slag te gaan in de jeugdopleiding van Ajax, zo heeft Ruud Gullit vernomen. Volgens Gullit heeft Davids echter geen reactie ontvangen van de club. De analisten van Rondo constateren dat er meer voormalig Ajacieden terzijde worden geschoven. 

Winston Bogarde verbaasde zich er bijvoorbeeld over dat Michael Reiziger niet werd aangewezen als hoofdtrainer na het ontslag van Alfred Schreuder. "Je kunt de keuze maken om een trainer van buitenaf te halen. Maar als je intern kijkt, dan ga je op zoek naar de aangewezen persoon met de meeste ervaring. In principe was Michael Reiziger de aangewezen persoon. Waarom krijgt hij die kans niet?"

Artikel gaat verder onder video

Gullit vult aan: "Seedorf heeft ook gesolliciteerd om technisch directeur te worden en kreeg geen antwoord, helemaal niks. Ik hoor in de wandelgangen dat zelfs Davids een balletje heeft opgegooid om trainer te worden in de jeugd. Hij heeft nog niks gehoord. En Patrick Kluivert loopt ook nog rond, hè. Die is vrij. Dit zijn allemaal Ajax-iconen, die veel hebben betekend voor Ajax. Die lopen gewoon rond, hè. Hoe kan dat nou?"

"Davids heeft bij Oranje gewerkt. Ik vroeg me bij Davids af of hij is gekozen om zijn kleur of om zijn waarde. We gaan ervan uit dat hij is gekozen om zijn waarde. Dan is hij voor Ajax ook goed, toch?", vraagt Gullit zich af. Bogarde reageert: "Als voetballer kun je laten zien hoe goed je bent. Als trainer moet het je gegund worden. Dat is wat bij ons minder het geval. Waarom is dat?"

"De vraag stellen is 'm al een beetje beantwoorden, maar daar waag ik me niet aan", antwoordde Ronald Waterreus. "Ik vind het in ieder geval heel bijzonder." Dat vindt Gullit ook. "Daarom kaart ik het ook aan. Je zoekt naar Ajacieden en die lopen er ook. Als je Seedorf hebt, komt er wel iemand binnen, net als Maldini bij AC Milan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou volgens mij werkt van de Sar tegen, dat gekleurde mensen bij Ajax een hogere functie krijgen.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gullit en waterreus willen zeggen dat ajax discrimineert tegen x spelers met een kleurtje. waterreus wou het zeggen je zag hem na denken en toen slikte hij het woord discriminatie net op tijd binnen. wat een lef hebben Gullit en waterreus. dit is gewoon om AJAX kapot te maken. het bestuur van ajax maakte een fout om meer dan 16 spelers weg te doen. en daar profiteren PSV en Feyenoord van. dus Gullit en waterreus gewoon zeggen wat je zeggen wil en draai er niet om heen. de mensen achter de tv weten donders goed wat jullie wouden zeggen maar niet durfde te zeggen!

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In deze tijd is het heel handig als je een kleurtje heb, tegen vroeger! of niet soms?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen