Uitspraken Ruud van Nistelrooij vallen niet goed in Philips Stadion

1 april 2023, 09:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

 Ruud van Nistelrooij heeft met zijn kritiek op de beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt bij PSV de verhoudingen in het Philips Stadion op scherp gezet, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Terwijl de kritiek op de sportieve prestaties van de Eindhovenaren aanzwelt, koos de 46-jarige trainer vrijdag tijdens de persconferentie richting het uitduel met NEC voor de tegenaanval. 

Van Nistelrooij liet weten dat PSV naar zijn mening tot dusver het maximale uit het seizoen heeft gehaald. Daarnaast uitte hij zijn onvrede over het winterse vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. "Als dit het jaar is dat het moest gebeuren, dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter", sprak hij. 

Artikel gaat verder onder video

De uitspraken van Van Nistelrooij zijn intern bij PSV niet goed gevallen. Volgens het Eindhovens Dagblad is er enerzijds begrip voor het standpunt van de trainer, maar anderzijds flinke ergernis over zijn verklaringen voor het huidige seizoen. De timing van Van Nistelrooij speelt daarbij een rol. 'Waarom nu?', vraagt men in het Philips Stadion zich af. 

Waar Van Nistelrooij het idee heeft dat hij dit seizoen maximaal presteert bij PSV, heerst dat idee niet bij de leiding van de Eindhovense club. Onderkend wordt dat het vertrek van Gakpo zijn weerslag heeft gehad, maar de Oranje-international was nog gewoon aan boord toen PSV Champions League-voetbal misliep en er bij SC Cambuur, FC Groningen en FC Twente werd verloren. 

Er verschenen deze week enkele kritische analyses over het seizoen van PSV en volgens het Eindhovens Dagblad leek Van Nistelrooij daar vrijdag op te willen reageren. Het was de eerste keer dit seizoen dat de trainer zo duidelijk uithaalde naar de beleidsmakers. "Door voor het eerst zo nadrukkelijk te wijzen naar zijn collega’s fronsten intern echter de nodige wenkbrauwen", aldus de krant. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruud is een sympathieke coach, die niet onnodig negatieve dingen over tegenstanders of over zijn spelers zegt. Ruud probeert situaties zo objectief als mogelijk uit te leggen. Ruud werd als het ware met zachte dwang verzocht om coach van het eerste te worden. Aanvankelijk vond hij zichzelf daar nog niet goed genoeg voor en toch deed hij het, chapeau Ruud. Ruud werd plotseling geconfronteerd met het vertrek van bepalende spelers en dat eist(e) zijn tol, toch heeft PSV nog kans voor de 2e plek. De prestatiedruk op Ruud is groot. Wat mij betreft mag Ruud vinden en zeggen wat hij wil, het PSV-bestuur moet nu dimmen en Ruud steunen. Ruud van Nistelrooij was "Van the Man" en was een topper bij Madrid en daarvoor bij PSV. Veel mooie doelpunten van Ruud gezien.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wegwezen Ruud !!!

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, winnen van Ajax en je bent tweede en weer voorronde CL. zo slecht is het niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen