Ajax-fans hebben het gehad en brengen ‘proteststem’ uit na wedstrijd tegen FC Groningen

18 mei 2023, 15:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax boekte dinsdagmiddag een belangrijke overwinning op FC Groningen in de strijd om plek drie, maar vraag niet hoe. De Amsterdammers kwamen, natuurlijk niet voor het eerst dit seizoen, matig voor de dag en mochten uiteindelijk opgelucht zijn met de drie punten. De achterban lijkt het inmiddels wel gehad te hebben met de huidige selectie. Een deel daarvan bracht mogelijk daarom een opvallende stem uit tijdens de Ajacied van de Wedstrijd-verkiezing van supportersvereniging Ajax Life.

Ajax begon nog hoopgevend aan het restant van het uitduel met FC Groningen. Steven Bergwijn had de Amsterdammers al na een paar seconden op 0-1 moeten koppen, maar zag zijn poging gekeerd worden door Peter Leeuwenburgh. De doelman had een paar minuten later geen antwoord op een strafschop van Dusan Tadic. Ajax had zodoende alsnog een vroege voorsprong te pakken en was hongerig naar meer. De 0-2 bleef echter uit. Sterker nog, FC Groningen maakte gelijk. Het kostte Ajax in de tweede helft vervolgens heel veel moeite de winst over de streep te trekken.

Artikel gaat verder onder video

Tadic was met de openingstreffer en de vrije trap waar de 1-3 uit viel belangrijk voor zijn ploeg en werd daarom door de volgers van Ajax Life verkozen tot Ajacied van de Wedstrijd. De aanvoerder kreeg 47% van zijn stemmen en bleef Brian Brobbey, de maker van de 1-2, ruim voor. De bronzen plak is opvallend genoeg voor Mika Godts. Het Belgische talent mocht een paar minuten meedoen en maakte in die korte periode klaarblijkelijk een betere indruk dan zijn ploeggenoten. Ajax Life denkt echter eerder aan proteststemmen. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan is de boodschap duidelijk: de Ajax-fans zijn klaar met dit seizoen en óók met de huidige selectie. 

Voor Godts was het zijn derde optreden in de hoofdmacht van Ajax. De vleugelspeler kwam begin dit kalenderjaar over van KRC Genk. Godts baarde onlangs nog opzien door in de bekerfinale tegen PSV heel kalm een strafschop binnen te schieten. Dat mocht echter niet baten, want Jurriën Timber, Edson Álvarez én Brobbey faalden vanaf elf meter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heitinga is ongeschikt, is weinig creatief, heeft geen Plan B als het nodig is. Of je Schreuder of Heitinga voor de groep plaatst, is geen verschil. Deze spelers lieten Ajax in de steek: Berghuis, Bergwijn, Brobbey, Taylor, Klaassen, Rensch, graag vervangen of naar de bank, zonder uitzondering en desnoods ten koste van hun "reputatie". Ajax moet getransformeerd worden en zal de komende 2 seizoenen figurant aan de top zijn.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En juist daarom hoop ik dat Sjonnie blijft! Sjonnie is de juiste weg ingeslagen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen