Allard Lindhout deed tijdens FC Twente - Ajax iets wat bijna nooit voorkomt

28 mei 2023, 22:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Scheidsrechter Allard Lindhout werd naar de kant geroepen door videoscheidsrechter Erwin Blank om een overtreding van Steven Berghuis te beoordelen en kende uiteindelijk een gele kaart toe. Dat leidde tot verbazing op sociale media.

In minuut 83 stond Berghuis op het scheenbeen van Gijs Smal. Het moment werd gemist door Lindhout, maar Blank dacht aan een rode kaart en besloot de arbiter naar de monitor te roepen. Lindhout bekeek de beelden en oordeelde dat een gele kaart volstond. Dat is erg ongebruikelijk: het komt vrijwel nooit voor dat een scheidsrechter kiest voor geel nadat hij moet beoordelen of een rode kaart gepast is.

Artikel gaat verder onder video

Op sociale media vragen gebruikers zich dan ook af: mag het überhaupt? In de reglementen over de toepassing van de VAR staat niet dat het niet toegestaan is om voor geel te kiezen. Wel is het zo dat een VAR een scheidsrechter niet naar de kant mag roepen voor een gemiste overtreding die in de ogen van de VAR geel waard is. De VAR mag alleen ingrijpen als hij van mening is dat een speler een rode kaart verdient; de scheidsrechter mag dan zijn eigen interpretatie hanteren en geel trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In exact dezelfde situatie krijgt van der Hoorn ( FC Utrecht) rood. Misschien toch nog maar een extra cursusje in mekaar flansen in Zeist voor de fluitisten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis was lekker bezig ,het oude liedje net als bij feyenoord het laatste 1,5 seizoen . Tijdens de wedstrijd , toen hij er naast stond tegen heitinga ,en uiteindelijk de klap. Rascime is nooit goed maar is al decennia gaande en geen excuus. Helemaal niet als je als speler ook het publiek uitdaagt . En dat doet ajax dit seizoen de heletijd

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk een klap geven hoort niet, daar kan ik je in vinden, maar het komt meer over alsof je meer van mening bent dat het racisme gewoon normaal is en goed te praten valt dan dat je er echt tegen bent.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

misschien dat ze in zeist nog de hoop hadden dat ajax het misschien om kon draaien! maar die rat van een berghuis had wel degelijk rood verdient! en ze zouden het echt nog om moeten draaien! als je rood kan seponeren zou je het ook nog toe moeten kunnen kennen vind ik!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen