Caroline van der Plas betreurt actie Ajax-supporters: 'Heel sneu, misschien ben ik een watje'

31 mei 2023, 11:07
Foto: © ProShots

Het vertrek van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax was dinsdag ook onderwerp van gesprek bij Jinek. Caroline van der Plas, die eigenlijk was aangeschoven om te vertellen over de zetelwinst van de BoerBurgerBeweging bij de Eerste Kamerverkiezingen, liet zich desgevraagd uit over het pijnlijke afscheid.

"Hij moet zijn eigen keuze maken, maar wat ik heel jammer vind, is dat dit eigenlijk blijft hangen na een heel mooie carrière", reageerde Van der Plas. "Nederland heeft ontzettend van hem genoten in zijn hoogtijdagen. Ik vind het altijd wel een beetje sneu dat dit blijft hangen en het mooie en goede wat hij heeft gedaan niet."

Artikel gaat verder onder video

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd Van der Sar massaal uitgejouwd door de fans van Ajax. Dat vond Van der Plas betreurenswaardig. "Ze zullen er goede redenen voor hebben, maar dat iemand zo wordt uitgejouwd… Dat vind ik een beetje tekenend voor de samenleving op dit moment. Cancelcultuur, mensen meteen boos… Ik vind het een beetje zielig voor hem dat het op deze manier moet gaan."

Ze vindt het jammer dat Van der Sar na zo'n lange carrière op deze manier vertrekt. "Die fans geven ook uiting aan wat zij vinden. Ik ben misschien een watje wat dat betreft, maar ik vind het allemaal zo hard tegenwoordig. Dat zie je overal, in de hele samenleving. Voor de persoon Van der Sar vind ik het dan heel sneu."

Meer over:

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
avatar

Ik als geen AJAX supporter nog aanhanger ervan betreur het dat van der Sar op deze wijze afscheid moet nemen met uitjouwen door het publiek. Deze man heeft heel erg goed werk gedaan bij AJAX en is ook van grote waarde geweest voor die club. Het is een boegbeeld van de club. Jammer dat zo'n iemand weg gaat bij AJAX, Ondanks ze een slecht seizoen achter de rug hebben kan hij en zeker alle supporters terug kijken op geweldige succesvolle jaren met vele hoogtepunten. Schijnbaar hoort het er tegenwoordig bij iemand uit te jouwen bij het minste of geringste wat er verkeerd gaat maar denken niet aan hun eigen hoe ze zelf ook zijn. Langs de kant kritiek geven is o zo makkelijk, ga er maar eens aanstaan. Supporters van een club moeten blij zijn dat ze nog mensen hebben die werk verrichten en de zaken goed regelen. iedereen doet zijn uiterste best het goede met een club voor te hebben maar helaas niet altijd is het rozengeur en maneschijn. Je kunt niet elk jaar verwachten dat je kampioen wordt en supporters moeten juist achter de club staan. Van der Sar heeft zijn uiterste best gedaan en grote betekenis gehad voor AJAX en daar moet juist iedereen blij om zijn en nu niet aankomen van ben blij dat hij weg is. Doen die tegen van der Sar zijn alles beter dan??? Denk het niet en het gezegde de beste stuurlui staan aan wal is hier ook van topassing. Van der Sar bedankt wat jij voor jouw Club AJAX hebt gedaan maar ook voor het totaal voetbal.

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

ajaks is een schijtclub, ze hebben geen supporters maar alleen fans die er staan als er een prijs behaald wordt!

Tonnie14
Link gekopieerd!
avatar

Je komt niet eens in het stadion anders sprak je wel anders , dan kon je zien dat dit maar een klein deel is die mensen uitfluiten . Dit zie je overigens in bijna alle stadions in nl . Ik kom er vaak maar zit tussen hondstrouwe fans in die de club steunen , dus een beetje nuance graag.

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Euhm.. dit is hoe mevrouw van der Plas der campagne voert. En nu vind ze het opeens te hard en is ze een watje? Ze doet hetzelfde als de supporters van elke club!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen