Derksen ziet niets in eerste Ajax-aanwinst: 'Die jongen zal daar nooit wat toevoegen'

31 mei 2023, 15:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Johan Derksen denkt dat Ajax er weinig aan heeft dat Branco van den Boomen naar de club komt. De middenvelder werd maandag gepresenteerd als eerste zomeraanwinst van de Amsterdammers. Derksen is echter van mening dat de geboren Brabander niet veel toe gaat voegen in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik was het weer helemaal met de column van Willem van Hanegem eens", aldus Derksen dinsdagavond bij Vandaag Inside. "Nu hebben ze die jongen van Toulouse gehaald. Die heeft bij clubs gespeeld waar ik ook gevoetbald heb. Die wordt nu op data-basis naar Ajax gehaald door die Duitse technisch directeur. Maar die jongen zal nooit wat toevoegen aan Ajax."

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen sloot zich aan bij de woorden van Derksen. "Dat is hetzelfde als die Stijn Spierings naar PSV. Die komt ook van de nummer zestien van Frankrijk. Dat gaat jou echt niet veel verder brengen", vertelde de journalist van De Telegraaf over Toulouse. "Daar voetballen vier middelmatige Nederlanders goed", sloot Derksen de discussie vervolgens af.

De 27-jarige Van den Boomen tekende maandag een contract voor vier seizoenen bij Ajax. De afgelopen drie seizoenen groeide hij uit tot een belangrijke speler van Toulouse. Daar stond zijn landgenoot Spierings ook onder contract, maar beide middenvelders kozen voor een transfervrij vertrek. Spierings wordt momenteel al gelinkt aan een transfer naar PSV.

Reacties

evanzet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zegt degene die op voetbaltechnisch gebied helemaal nooit iets heeft toegevoegd. Oh nee, sorry, hij heeft de doodschop geperfectioneerd

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is een grillitsh 2.0 maar gefeliciteerd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen