Dreigement politie sorteert effect: zestien AZ-relschoppers melden zich

23 mei 2023, 14:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Zestien personen hebben zich gemeld bij de politie naar aanleiding van de wedstrijd tussen AZ en West Ham United in de halve finale van de Conference League. Daarmee voorkomen zij dat hun foto op nationale televisie getoond zou gaan worden.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdagmiddag. De politie zou betrokkenen bij de rellen die na afloop van het door AZ met 0-1 verloren duel uitbraken hebben opgeroepen om zich te melden op het bureau. Deden zij dit niet, dan zouden foto's waarop zij herkenbaar in beeld zijn worden getoond in het veelbekeken programma Opsporing Verzocht.

Artikel gaat verder onder video

De zestien voorkomen dus dat dat daadwerkelijk gebeurt, maar een aantal anderen dreigt nog wél getoond te gaan worden. De politie zou namelijk over 24 herkenbare foto's beschikken. Een politiewoordvoerder laat aan de krant weten dat er nog altijd "ruim tien" personen die daarop staan gezocht worden. "Verdachten kunnen zich melden tot dinsdag 16.00 uur", schrijft De Telegraaf

Na het laatste fluitsignaal brak een deel van het publiek donderdag door een hek, waarna de confrontatie gezocht werd met de Engelse supporters. Bovendien zouden in het bedreigde vak ook familieleden van de spelers van West Ham hebben gezeten. De aanval zou een reactie zijn geweest op de gebeurtenissen een week eerder, tijdens de heenwedstrijd in Londen. Toen werden onder meer jeudspelers, spelersvrouwen en sponsoren bedreigd door aanhangers van West Ham. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen