Henk Fraser tekent contract en keert definitief terug in de Eredivisie

17 mei 2023, 17:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Henk Fraser is woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van RKC Waalwijk. Daar volgt hij vanaf volgend seizoen de naar FC Twente vertrekkende Joseph Oosting op. Het nieuws over de aanstelling van Fraser werd vorige week al bevestigd door journalist Mounir Boualin van FCUpdate.

Fraser begon dit seizoen nog als hoofdtrainer bij FC Utrecht, waarmee zijn droom werkelijkheid werd. De oud-trainer van onder meer ADO Den Haag en Vitesse was in het verleden als voetballer actief in de Domstad en hoopte daar graag nog een keer als trainer aan de slag te gaan. Het huwelijk tussen FC Utrecht en Fraser werd echter geen succes. De resultaten voldeden niet aan de verwachtingen. Het dieptepunt volgde in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Fraser greep tijdens een training aanvaller Amin Younes bij zijn keel, waarop FC Utrecht besloot hem per direct op straat te zetten.

Artikel gaat verder onder video

Vanaf volgend seizoen is de voormalig voetballer van ook Feyenoord dus weer in de Eredivisie te zien. Fraser zette onlangs zijn handtekening onder een contract bij RKC Waalwijk. De club wilde zijn komst eigenlijk stil houden tot het einde van het seizoen. RKC is bezig aan een uitstekend seizoen, staat momenteel negende en maakt nog kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Eerste aanwinst is al binnen
Fraser kan zijn borst natmaken, want de prestaties van RKC in het huidige seizoen blijven natuurlijk niet onopgemerkt. Zo verkassen Pelle Clement en Saïd Bakkari na dit seizoen naar Sparta Rotterdam, waar Fraser ook trainer is geweest. Mats Seuntjes arriveerde begin dit kalenderjaar in Waalwijk, maar tekende voor slechts een half jaartje en verruilt RKC over een paar maanden voor FC Utrecht. Daarnaast lijkt ook doelman Etienne Vaessen de club te gaan verlaten. De goalie heeft zich in de kijker gespeeld bij onder meer Feyenoord en PSV. RKC heeft met de komst van Jeroen Houwen al ingespeeld op een mogelijk vertrek van Vaessen. Hij komt over van Vitesse.

Reactie Fraser
Fraser ziet uit naar zijn nieuwe uitdaging, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben zeer verheugd om aangesteld te worden als trainer bij RKC Waalwijk. Ik zie veel potentie binnen de club en ben vastbesloten om samen met de spelers, staf, directie en supporters het maximale uit onze mogelijkheden te halen", zegt Fraser. "Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en een vervolg te geven op de ingezette lijn van de afgelopen jaren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

larsko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo! S6

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen