José Mourinho heeft geen boodschap aan 'favoriet' Sevilla: 'Dat doet er niet meer toe'

31 mei 2023, 13:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

José Mourinho kan zich niet vinden in de woorden van collega-trainer José Luis Mendilibar. Volgens de Portugees vindt de coach van Sevilla zijn ploeg de grote favoriet voor de finale van de Europa League. Mendilibar diende zijn collega-trainer vervolgens ook weer van een antwoord.

Mourinho nam dinsdag uitgebreid de tijd om de pers te woord te staan over de finale. Sevilla is nog ongeslagen in de eindstrijd van de Europa League. "Ik vind dat de geschiedenis er niet meer toe doet, al denkt mijn collega José Luis Mendilibar daar anders over", vertelde Mourinho over de recordkampioen van het toernooi. "Ik heb veel respect voor hem. Hij denkt dat Sevilla de favoriet is omdat ze deze prijs al zes keer hebben gewonnen."

Artikel gaat verder onder video

Mendilibar werd vervolgens geconfronteerd met de uitspraken van zijn collega, die nog nooit een Europese finale verloor. "Ik ben helemaal niet bezig met wie er favoriet is. Dat is leuk voor de bookmakers, maar uiteindelijk gaat dat niet bepalen wie er morgen wint of verliest. De geschiedenis liegt niet: Sevilla was de afgelopen twintig jaar de beste ploeg in dit toernooi. Maar uiteindelijk is de finale gewoon een voetbalwedstrijd", was de Spanjaard glashelder.

Roma won eerder dit toernooi onder meer van Feyenoord en kreeg veel kritiek op de manier van spelen. Daar heeft Mourinho geen boodschap aan. "Wij verdienen het om hier te staan, daar bestaat geen twijfel over. We wilden deze finale dolgraag spelen en de dag is nu gekomen. Sevilla heeft een geschiedenis in dit toernooi die wij niet hebben. Het is voor hen normaal om zo'n finale te spelen, voor ons is het fantastisch."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We krijgen toch weer anti voetbal met goeie spelers van mourinho . Je kunt het knap vinden ,ik vind het vreselijk

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft respect voor Sevilla? Wanneer dan? Als hij ook maar iets van respect in z’n donder heeft gaat hij g******me een keer echt voetballen, maar daarvoor haat hij het spel teveel. Het enige waar hij om geeft is winnen, kost wat kost, en als daarvoor het hele spel naar de klote gaat dan moet dat maar. Als hij van het spel zou houden zou hij het promoten, maar in plaats daarvan helpt hij het om zeep. The special one? Inderdaad, maar dan wel the special chicken, want hij is te laf om echte te voetballen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens . Zo spelen met beperkte mogelijkheden en spelers okay . Maar kijk wat hij heeft . Het zou mooi zijn als sevilla 1-0 maakt en dan dat roma een koekie van eigen deeg geeft .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen