Khalid Boulahrouz wijst lelijkste voetbalstadion van Nederland aan

23 mei 2023, 20:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Khalid Boulahrouz noemt De Koel van VVV-Venlo het lelijkste stadion waarin hij ooit heeft gespeeld. Met name de karakteristieke trap van de Limburgse club die de kleedkamers verbindt met het veld, leidde steevast tot frustratie bij de oud-verdediger.

In het programma Rondo van Ziggo Sport vraagt presentator Wytse van der Goot tafelgasten Boulahrouz, Rafael van der Vaart, Marco van Basten en Jurriën Timber naar het lelijkste voetbalstadion waarin zij ooit gespeeld hebben. “Ik had hier zaterdag een discussie over met een redacteur. Ik kwam op het stadion van VVV-Venlo: De Koel. Dat is niet bepaald een mooi stadion”, reageert Boulahrouz. Met name de karakteristieke trap in het stadion van de Keuken Kampioen Divisie-club beviel de oud-verdediger van onder andere RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea, Feyenoord en het Nederlands elftal allerminst. “Dan was je stuk na de eerste helft en dan moest je die trap weer op richting de kleedkamer”, verzucht hij. 

Artikel gaat verder onder video

Van der Vaart speelde in Engeland bij Tottenham Hotspur. De oud-middenvelder noemt het stadion van stadsgenoot Fulham, Craven Cottage, ‘supermooi’, maar had wel moeite met de omvang van de kleedkamer voor de bezoekende partij. “Ik kan het lelijkste stadion niet benoemen, maar ik vond de kleedkamer in een stadion altijd wel belangrijk. Bij Fulham was het verschrikkelijk. Dan zat Modric te schijten en dan werd ik ernaast getapet”, noemt Van der Vaart als voorbeeld om de beperkte ruimte in de gastenkleedkamer te illustreren. “Het was echt megaklein. De wisselspelers moesten de kleedkamer uit, want anders kon je niet omkleden. Het was wel een supermooi stadion, maar de kleedkamer had wel iets groter gemogen.”

Timber geeft vervolgens een positieve wending aan het gesprek door het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund uit te lichten als fraai stadion. “Ik kan wel genieten van Dortmund-uit bijvoorbeeld vorig seizoen”, zo vertelt de verdediger, die vorig seizoen met Ajax in de groepsfase van de Champions League uit bij Dortmund speelde.

© ProShots

De karakteristieke trap in De Koel, die de kleedkamers in het stadion van VVV-Venlo verbindt met het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen