Nijhuis voorspelt uitgaande transfer bij Ajax: 'Hij zei: thanks ref, ik hoop je nog eens te zien'

30 mei 2023, 00:15
Foto: © ProShots

Bas Nijhuis verwacht dat Edson Álvarez weggaat bij Ajax. De scheidsrechter vindt de middenvelder een aanwinst voor de Nederlandse velden, maar kreeg tijdens een onderonsje na het duel tussen Ajax en FC Utrecht de indruk dat de Mexicaan gaat transfereren. Het is bekend dat Borussia Dortmund belangstelling heeft voor Álvarez, al is er volgens het Duitse Sky nog geen sprake van een persoonlijk akkoord.

Nijhuis floot dit seizoen drie wedstrijden van Ajax, waaronder het duel met FC Utrecht (3-1 zege) van 21 mei. Na dat duel kreeg Nijhuis de indruk dat Álvarez zou vertrekken uit de Eredivisie. "Na afloop zei hij: thanks ref, ik hoop je nog eens te zien. Daardoor had ik echt het idee: die gaat verkassen. Ik vind het mooi dat zulke spelers in Nederland spelen."

Artikel gaat verder onder video

Scheidsrechters hebben hun handen vol aan Álvarez, maar dat vindt Nijhuis wel mooi. "Ik houd wel van dat soort spelers, een type-Sergio Ramos. Gasten die de beuk erin gooien en de grenzen opzoeken. Het zijn vaak beslissende spelers voor een team. Voor scheidsrechters zijn zulke spelers een uitdaging. Als je Álvarez op het wedstrijdformulier ziet staan, dan weet je: ik moet aan de bak."

Lees ook: Bas Nijhuis geeft toe: soms loopt hij anders naar zijn auto

Nijhuis keek zondag dan ook niet op van een moment in de 27ste minuut van FC Twente – Ajax, toen Álvarez op het middenveld een tik uitdeelde aan Manfred Ugalde, die naar het gras ging. "Dit soort momenten, dat hij even toevallig met zijn schouder tegen iemand aanloopt, is typisch Álvarez. Dat doet hij gedurende het seizoen vaak. Maar ik houd wel van dat soort spelers." 

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
avatar

Wat doet die ijdeltuit/zogenaamd objectieve scheids daar?

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Kan beter zijn aandacht vestigen op zijn fluiten . Dat wordt steeds minder namelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen