Valentijn Driessen haalt uit naar PSV: 'De opvolger van Van Nistelrooij is gewaarschuwd'

25 mei 2023, 15:10
Valentijn Driessen haalt uit naar PSV: 'De opvolger van Van Nistelrooij is gewaarschuwd'

Valentijn Driessen heeft daags na het vertrek van Ruud van Nistelrooij uitgehaald naar PSV. Driessen heeft geen goed woord over voor de manier van werken in Eindhoven. Er zijn de afgelopen maanden veel dingen fout gegaan in het Philips Stadion en daaruit trok Van Nistelrooij woensdag zijn conclusies.

Van Nistelrooij besloot woensdag zijn verrassende vertrek bij PSV aan te kondigen. Dat was een gevolg van richting De Telegraaf gelekte gesprekken tussen de directie en enkele spelers. 'Hij weigerde om met z'n ballen te laten spelen door spelers, assistenten en bestuurders in Eindhoven en koos zelf voor een direct vertrek bij PSV. Het uitlekken van interne onrust in de trainersstaf en van onvrede bij leidende spelers over zijn aanpak weigerde hij te accepteren', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Driessen looft het feit dat Van Nistelrooij de eer aan zichzelf heeft gehouden in deze situatie. 'Negen van de tien trainers zouden er hetzelfde in staan, maar één van de tien levert in zo'n geval direct zijn contract in. Een sterk staaltje. Het is Van Nistelrooy ten voeten uit. Hij weigerde in een onveilige omgeving te functioneren. Zeker omdat hij in zijn debuutjaar als hoofdcoach alles in het werk heeft gesteld om die veiligheid voor alles en iedereen bij PSV te borgen.' Driessen ziet dat er dus veel werk ligt in Eindhoven.

'In de verziekte sfeer zonder onvoorwaardelijk vertrouwen gunt Van Nistelrooy zichzelf die kans niet meer en is hij na Mark van Bommel het tweede clubicoon dat beschadigd vertrekt bij PSV', is de conclusie van de journalist van De Telegraaf. 'Het wordt al snel gegooid op hun beider onervarenheid, maar enige zelfreflectie is op z'n plaats in het Philips Stadion, dat niet meer als een veilige omgeving te boek staat. De opvolger van Van Nistelrooy is gewaarschuwd.'

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
avatar

driessen wat een blije rat zeg!! lekker de boel opstoken en verder niks met zijn kut krantje!! die denkt nu echt dat 020 nog 2e wordt!! dus echt niet conference league!

NNB
Link gekopieerd!
avatar

Blijf bij je zooitje in 020,lullo.

RM1975
Link gekopieerd!
avatar

Wanneer trapt de Telegraaf die driessen er eens uit. Alleen maar valse artikelen schrijven. Ze zouden zich moeten schamen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen