ADO Den Haag is vlak voor eerste training rond met opvolger Advocaat

29 juni 2023, 13:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

ADO Den Haag heeft na een lange zoektocht eindelijk een nieuwe oefenmeester gevonden. De Haagse club zette eerst in op Danny Buijs, maar heeft nadat die trainer koos voor Fortuna Sittard is de club uitgekomen Darije Kalezic. Hij zette donderdag zijn handtekening in de Hofstad en is op tijd voor de eerste training.

Afgelopen seizoen had Kalezic de beloftenploeg van FC Utrecht onder zijn hoede. Eerder werkte hij in Nederland voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn en De Graafschap. “Darije is al meer dan veertien jaar actief als oefenmeester in het betaald voetbal, waarvan de afgelopen jaren in de Keuken Kampioen Divisie, dus brengt hij dus de nodige ervaring met zich mee", zei technisch directeur Joris Mathijsen. "Hij heeft bewezen ploegen naar een hoger niveau te kunnen tillen en bracht De Graafschap ooit als trainer terug naar de Eredivisie. Daarnaast weet Darije als geen ander hoe het is om te werken met jonge talenten. We zijn ervan overtuigd dat Darije daarom de geschikte man is voor deze klus. Verder zijn we nog druk bezig met het completeren van de trainersstaf en hopen we daar snel duidelijkheid in te kunnen verschaffen."

Artikel gaat verder onder video

Kalezic voldoet aan de profielschets die de nieuwe technisch directeur Joris Mathijsen bij zijn komst had opgesteld. Eerst richtte ADO Den Haag zijn pijlen op Danny Buijs, maar na het afhaken van de oud-speler van de Haagse club werd Kalezic direct de belangrijkste kandidaat. In de afgelopen week werd Willem Weijs - die inmiddels bij FC Eindhoven heeft getekend - ook nog in verband gebracht met ADO Den Haag, maar zijn naam wordt door De Telegraaf niet genoemd.

Met Kalezic haalt de Haagse club in ieder geval een trainer binnen die weet wat promoveren is, want in het verleden wist hij met De Graafschap naar de Eredivisie te promoveren en daar vervolgens ook te handhaven. Met Roda JC eindigde de Bosniër als veertiende in de Eredivisie, maar moest hij wel na een seizoen vertrekken. De competitie begint voor ADO Den Haag met een uitduel met uitgerekend De Graafschap. Dat is voor Kalezic een mooi weerzien met zijn oude club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ben van Beugen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ben benieuwd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen