Ajax en Heitinga uit elkaar: contract voortijdig ontbonden

18 juni 2023, 18:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax en John Heitinga zijn gezamenlijk overeengekomen de lopende arbeidsovereenkomst te ontbinden, zo meldt de club. Het contract van de trainer liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2025, maar eindigt nu per 1 juli 2023. 

"De clubleiding is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de club en hoopt door het ontbinden van de arbeidsovereenkomst dat de trainer zijn carrière elders een passend vervolg kan geven. Ajax wenst hem daarbij veel succes", schrijft Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Eerder deze maand meldde clubwatcher Mike Verweij dat in het contract van Heitinga stond dat hij de komende twee seizoenen in ieder geval assistent-trainer zou zijn. Daar zou de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat geen boodschap aan hebben gehad. Beide partijen zijn nu toch tot een akkoord gekomen over de ontbinding van het contract. 

De 39-jarige Heitinga was sinds 2017 als trainer werkzaam bij Ajax. Hij stond voor de groep bij de Onder 19, bij Jong Ajax en werd na het ontslag van Alfred Schreuder in januari van dit jaar overgeheveld naar het eerste elftal.  Onder zijn leiding eindigde Ajax op een teleurstellende derde plaats, bleek de zestiende finale het eindstation in de Europa League en werd de bekerfinale na strafschoppen verloren van PSV. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Piet mag dat gewoon typen. We leven in een vrij land. En ik vind dat hij tot nu toe rare beslissingen genomen heeft. Eerst zeggen ' Heitinga heeft de beste papieren ', daarna ontslaat hij hem en gaat hij van Knudsen naar Steijn. Dat is gewoon lachwekkend. Het is nog een wonder dat Huntelaar nog een functie heeft

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat jij uitgerekend hier commentaar op geeft terwijl jij niets met Ajax hebt omdat PSV jouw clubje is. Kijk eens naar dat clubje van jou want daar is praktisch hetzelfde gebeurd. Als van Nistelrooy niet zelf was opgestapt dan had hij ook zijn congé gekregen terwijl hij eveneens een kind van de club is. Er worden bij PSV net zo goed rare beslissingen genomen maar dan horen we je niet, maar als het Ajax is heb jij ineens je mond vol daarover, dat bleek wel met je onzinnige reactie over de dochter van Maurice Steijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen