José Mourinho gaat helemaal los na Europa League-finale en haalt hard uit naar scheidsrechter

1 juni 2023, 08:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AS Roma-trainer José Mourinho heeft zich woensdagavond andermaal niet van zijn beste kant laten zien. De Portugees maakte de hele wedstrijd een gefrustreerde indruk en uitte met veel misbaar richting scheidsrechter Anthony Taylor dat hij het niet eens was met diens beslissingen. Na afloop van de Europa League-finale, die na strafschoppen een prooi werd voor Sevilla, herhaalde Mourinho op een niet al te nette manier zijn boodschap richting de arbiter.

AS Roma opende in de eerste helft en score en daarmee leek de finale al beslist. Het gebeurt immers niet vaak dat de ploeg van Mourinho een 1-0 voorsprong uit handen geeft. Feyenoord slaagde er in de return van de kwartfinale weliswaar in op gelijke hoogte te komen na een achterstand, maar kreeg in de slotfase de 2-1 om de oren en moest in de verlenging alsnog z'n meerdere erkennen in de Romeinen. Sevilla knokte zich woensdagavond in Boedapest eveneens terug in de wedstrijd. Een eigen doelpunt bracht de Spaanse ploeg langszij, waarna er niet meer werd gescoord en strafschoppen uiteindelijk de beslissing brachten.

Artikel gaat verder onder video

Het duurde niet tot het laatste fluitsignaal vooraleer Mourinho zijn frustraties begon te uiten. Daar was hij, zoals we hem eigenlijk kennen, al de hele wedstrijd mee bezig. In de eerste helft kon hij zich zichtbaar niet vinden met een beslissing van de scheidsrechter om geen strafschop toe te kennen aan AS Roma na een hoog geheven been van Nemanja Gudelj en ook in het restant van de finale had hij van alles aan te merken op de arbitrage. Mourinho werd in de verlenging - nog laat ook - bestraft met geel. De Portugees zocht na de wedstrijd verhaal bij de scheidsrechter. Na zijn uitingen aan het adres van Taylor mag duidelijk zijn dat Mourinho en de leidsman nooit vrienden zullen worden.

“We keren terug met een gevoel van onrechtvaardigheid. Het was een intense, mannelijke, levendige wedstrijd met een scheidsrechter die wel Spaans leek. Het was de hele tijd, gele, geel, geel”, zei Mourinho na afloop tegenover Sky Sport. De manager loodste AS Roma vorig seizoen nog naar de eindzege van de Conference League door Feyenoord in Tirana met 1-0 te verslaan. Woensdagavond leek hij in eerste instantie op weg naar een nieuwe Europese prijs met AS Roma, maar zover kwam het dus niet. Trek in zijn zilveren medaille had Mourinho niet. Die gaf hij na afloop aan een fan. De jongen was er zichtbaar wél blij mee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frustrerend he, als je eigen spelletjes tegen je gebruikt worden. Arrogante spelverneukende jankmuil. Hopelijk word dit meer regel dan uitzondering zodat je nooit van je leven meer iets zal winnen, zelfs de kleinst mogelijke prijs niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Janken nu het een keer niet lukt. Taylor heeft je tegen feyenoord geholpen.. En nu weer mag je blij zijn dat je met 11 man eindigt

Haags boefje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een zielig persoon is het zeg. Hoop dat hij eens goed aangepakt wordt. Het is echt de arrogantie ten top. Wat mij betreft; ongeschikt.

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja jongens we weten hoe die arme ziel is.! Het wordt tijd dat hij wordt verboden als trainer bij welke dan ook. Hij denkt dat de hele wereld van voetbal van hem is, en dat hij het op protesteren zijn gelijk haalt.(Naar mannetje). Ik snapt clubs niet dat met alleen maar negatief van die man wil werken. Maar goed! dat zulke trainers meteen gestraft wordt. En ik begrijp ook niet dat positieve spelers naar zoon kut club willen om te voetballen. Romeinse club is dood moet alleen nog begraven worden!!

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze man is al jaren niet helemaal goed bij zijn hoofd . En nu eindelijk eens de deksel op zijn neus gekregen. Ja en dan ligt het aan maar één persoon , die met de fluit . Spelers van Roma hadden het voor elkaar , 1-0 en tijdrekken .. over alles en iedereen klagen , en dan hadden ze weer wat tijd gewonnen. Verschrikkelijk om naar te kijken , ook elke kleine aanraking gingen ze naar de grond of ze waren neergeschoten.. Dybala zelfs mee op dat niveau , erg jammer persoonlijk. Draak van een wedstrijd , voetbal hebben we niet gezien .. Maar gelukkig was er een voetbal God , en die was er klaar mee . Heeft nu 5 x een finale gewonnen , maar altijd op dezelfde manier , nu eindelijk eens niet .

wil Hoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een idioot zeker voor aantal jaren schorsen, ook nog scheids belagen op vliegveld en aanzetten eigen supporters tot meer. slechte verliezer scheids valt weinig te verwijten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen