'Dit bedrag heeft Ajax over voor beoogde nieuwe trainer Kjetil Knutsen'

9 juni 2023, 09:20
Foto: © ProShots

Ajax is volgens Deense media bereid om een bedrag van rond de twee miljoen euro neer te leggen voor de beoogde nieuwe trainer Kjetil Knutsen. De trainer van het Noorse FK Bodø/Glimt is naar verluidt de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan in Amsterdam na het afhaken van de Deense bondscoach Kasper Hjulmand.

Het Deense Tipsbladet schrijft dat Ajax hetzelfde bedrag over had voor Hjulmand, maar die koos er uiteindelijk voor om aan te blijven als trainer van de Deense ploeg. Hij verlengde zelfs zijn contract met de Deense bond en ligt daar nu vast tot medio 2026.

Artikel gaat verder onder video

Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat bevestigde afgelopen donderdag min of meer dat Knutsen er goed opstaat in Amsterdam. "Ik heb met zijn agent gesproken, over verschillende onderwerpen", werd de Duitser geciteerd door De Telegraaf. Knutsen zou passen in de profielschets die Mislintat heeft gemaakt: "Attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie doorontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs."

Mislintat hoopt op korte termijn de belangrijkste technische positie bij Ajax in te vullen. De Duitser nam afscheid van interim-trainer John Heitinga. De voormalig verdediger nam halverwege het seizoen het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder en stond zelf open voor een definitieve aanstelling. Mislintat meldde in eerste instantie ook dat Heitinga 'op pole position' lag, maar na het mislopen van zowel de KNVB Beker als de tweede plaats kreeg hij te horen dat Ajax op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Laat die Duitser maar het geld over de balk smijten.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
avatar

wie zegt succes verzekerd, over een half jaar weer spijt en miljoenen kwijt ,ik zou zeggen neem jans voor 1 of 2 jaar

KingCrimson
Link gekopieerd!
avatar

Niemand zegt succes verzekerd. Met Jans heb je dat ook niet. Jans is sowieso al geen Ajax type. Zekerheid kun je niet kopen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
avatar

1 zekerheid kan je wel kopen. Leg mourinho vast en je hebt de zekerheid van schijtbakken en anti voetbal en ook weer prijzen winnen, maar op zo'n manier dat ze zelfs in Amsterdam met schaamte daarop terug zullen kijken

Tonnie14
Link gekopieerd!
avatar

Ik zou zeker voor jans gaan en succes verzekerd, knudsen ken ik niet dus geen mening over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen