Dit is de echte reden waarom Cristiano Ronaldo zijn teennagels zwart lakt

10 juni 2023, 16:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Cristiano Ronaldo plaatste onlangs een foto van zichzelf aan het zwembad op Instagram. Niet voor het eerst sprongen de zwartgelakte teennagels van de Portugese superster van Al-Nassr in het oog. Wie denkt dat Ronaldo zijn teennagels als fashion statement van een zwarte tint voorziet, heeft het echter mis.

BILD weet dat Ronaldo zijn teennagels niet uit esthetische overwegingen zwart lakt. De Duitse boulevardkrant zocht uit dat nagellak de nagels beter beschermt tegen schimmels en andere bacteriën, hetgeen voor Ronaldo een reden is om zijn teennagels zwart te lakken. Het laatste geldt temeer omdat voetballers hun schoenen vaak lange tijd dragen: de nagellak fungeert als beschermlaag.

Artikel gaat verder onder video

Ook in andere sporten kiezen atleten er overigens voor om ter bescherming nagellak aan te brengen op de teennagels. Van voormalig UFC-kampioen Andrei Arlovski is bijvoorbeeld bekend dat hij zijn teennagels standaard voor elk gevecht lakte. De Wit-Russische MMA-vechter zwoor er ook bij omdat nagellak naast een beschermende laag ook meer stevigheid zou geven aan de nagels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen