Europa League-winst Sevilla betekent slecht nieuws voor Ajax

1 juni 2023, 00:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Europa League-winst van Sevilla is slecht nieuws voor Ajax. Door het Spaanse succes in Boedapest zijn de Amsterdammers komend seizoen definitief veroordeeld tot het spelen van de voorrondes van de Europa League.

Ajax mocht de voorrondes van Europa League overslaan als AS Roma de Europa League had gewonnen en vervolgens in de eigen Serie A in de top zes was geëindigd. In dat geval hadden de Romeinen door de Europa League-winst een Champions League-ticket in handen gehad en door de eindnotering in de eigen competitie ook een Europa League-ticket.

Artikel gaat verder onder video

Roma had van de twee tickets het beste ticket dan behouden: dat voor de Champions League. Het ticket voor de Europa League zou dan zijn doorgeschoven naar de bekerwinnaar uit de zevende competitie op de coëfficiëntenlijst. Dat is PSV. De Eindhovenaren gaan echter al de Champions League-voorronde in, waardoor nummer drie Ajax het ticket had gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boeiend !! Voetbal heeft gewonnen vanavond .

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dit niet zo heel erg. Los van het feit dat het nog maar de vraag zou zijn of Roma zesde geworden zou zijn (ze waren al zeker van CL na vanavond als ze gewonnen hadden), zijn de playoffs pas eind augustus en kan Ajax daar nog wat extra punten voor de coëfficiëntenlijst binnenhalen.

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

of punten verliezen

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ze hebben jaren de punten gehaald, andere profiteren hier nu van, dus zou je ook eens positief kunnen reageren of zeg niets

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen