Romano meldt: Gündogan tekent contract bij Barcelona en laat City na zeven jaar achter zich

21 juni 2023, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona heeft beet in de zoektocht naar een opvolger van de vertrekkende Sergio Busquets. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano heeft Ílkay Gündogan van Manchester City zijn handtekening gezet onder een contract tot 2025.

Romano meldt op zijn Twitter dat de deal in kannen en kruiken is. Gündogan heeft volgens de Italiaan een contract getekend voor twee seizoenen, met nog een optie tot nog een extra jaar. Het Spaanse Relevo meldde eerder dat Gündogan naar zijn vaderland was afgereisd om de deal rond te maken. Gündogan wordt na verdediger Iñigo Martínez de tweede aanwinst die Barcelona voor volgend seizoen binnenhaalt.

Artikel gaat verder onder video

Manchester City weigerde lange tijd om zich neer te leggen bij een transfervrij vertrek van de speler, die in de gewonnen Champions League-finale tegen Inter nog de aanvoerdersband mocht dragen. Het feit dat The Citizens niet verder wilden gaan dan een verlenging voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar, zou Gündogan echter hebben doen besluiten om in te gaan op de lokroep uit Catalonië. Ook de nummer twee van de Premier League, Arsenal, zou nog een poging hebben gedaan maar vist eveneens achter het net.

Gündogan is al sinds de zomer van 2016 speler van Manchester City, dat destijds 27 miljoen euro overmaakte aan Borussia Dortmund om de middenvelder over te nemen. In Manchester speelde hij in totaal 304 wedstrijden, waarin hij zestig keer scoorde en veertig assists achter zijn naam kreeg. Pep Guardiola roemt Gündogan om zijn veelzijdigheid. Zo staat hij verdedigend zijn mannetje, maar pikt hij ook regelmatig een doelpunt mee. Zo was hij met twee treffers van doorslaggevend belang in de gewonnen FA Cup-finale tegen Manchester United (2-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ze hebben echt super creatieve boekhouders daar elke keer toch spelers van goed nivo aantrekken terwijl er een achterstand is met betalingen van salarissen......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen