Het grote ongelijk van Koeman? Frimpong krijgt eervolle onderscheiding van collega's

11 juni 2023, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jeremie Frimpong werd door bondscoach Ronald Koeman opnieuw compleet links laten liggen voor het Nederlands elftal en kreeg zaterdag op de persconferentie nog een trap na. De keuzeheer snapte niet waarom de rechtsback bedankt voor het EK met Jong Oranje. Door zijn collega-voetballers werd de speler van Bayer Leverkusen echter wél gewaardeerd voor zijn uitstekende seizoen.

De spelers uit de Bundesliga, Tweede Bundesliga, 3. Liga én de Regionalliga’s hebben gestemd voor het beste Bundesliga-team van het afgelopen seizoen. Van die Werkself staat er slechts één speler in: Frimpong. Met 56,3% van de stemmen op zijn positie heeft de Nederlander ook een overgrote meerderheid: een groot aantal spelers vergaarde een minder hoog percentage op hun positie in het elftal.

Artikel gaat verder onder video

Met Matthijs de Ligt is er nog een Nederlander die opgenomen in het elftal: hij staat centraal achterin met 56,8% van de stemmen. Borussia Dortmund-talent Jude Bellingham verzamelde relatief gezien de meeste stemmen met 76,9% voor een plek op het middenveld, gevolgd door Eintracht Frankfurts Randal Kolo Muani (73,4%) en Jamal Musiala (65,3%) – de man van het doelpunt dat Bayern München kampioen maakte.

Lees ook: Koeman 'not amused' met afzegging Frimpong: 'Ik vind dit niet oké'

In totaal is Der Rekordmeister met vijf spelers het best vertegenwoordigd, gevolgd door nummer twee BVB. Eintracht Frankfurt, Werder Bremen, RB Leipzig en dus Bayer Leverkusen leveren allemaal één speler. Bondscoach Ronald Koeman schatte voor deze selectie Denzel Dumfries, Jurriën Timber en Lutsharel Geertruida hoger in aan de rechterkant van de verdediging. Vanuit de Duitse competitie werden De Ligt, Daley Blind, Donyell Malen en Mark Flekken wel opgenomen in de 26-koppige selectie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalrrrrr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is ook gewoon schandalige eigenwijsheid van Koeman. Frimpong was mee naar het WK en heeft die ervaring plus zijn geweldige jaar in de Bundesliga op zak. Dan moet je niet ineens met Tete aankomen omdat die zogenaamd verdedigende beter is. Ga eens een team bouwen voor de toekomst in plaats van steeds terug komen met types als Tete, Wijnaldum..

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat koeman met zijn vriendtjes ploeg heel snel klaar is

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas moeten we roeien met de riemen die we nu hebben en met Koeman aan het roer zinken we als een baksteen als hij de beste stuurman aan boord van Nederland Frimpong niet selecteerd. Zoals hij bij Barcelona heeft gefaald, faalt hij ook nu weer, de ondergang van Koeman helaas. Een team opbouwen moet je niet bij Koeman zijn die doet het liever met oude uitgebluste vriendjes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen