Koeman 'not amused' met afzegging Frimpong: 'Ik vind dit niet oké'

10 juni 2023, 15:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jeremie Frimpong was een van de spelers die ontbrak in de selectie van het Nederlands elftal. De Nederlandse rechtsback met Ghanese roots werd wél geselecteerd voor Jong Oranje, maar bedankte. Ronald Koeman is tijdens de persconferentie ingegaan op de keuze van Frimpong en is, op zijn zachtst gezegd, niet blij met het besluit van de 22-jarige verdediger. 

“Snap je dat Frimpong voor Jong Oranje heeft bedankt”, luidt de vraag van ESPN-presentator Pascal Kamperman, waarna Koeman met een helder antwoord komt. “Nee. Ik vind het niet goed”, begint de bondscoach. Of de keuze van Frimpong gevolgen heeft, wil Koeman niet kwijt. “Dat weet ik niet, maar ik vind dit niet oké. Jong Oranje speelt een EK, en als de speler in kwestie denkt dat hij dat niveau is ontstegen, dan denk ik dat je de verkeerde beslissing neemt”, gaat Koeman verder. 

Artikel gaat verder onder video

Frimpong kende afgelopen jaar een uitstekend seizoen. De rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen was goed voor liefst negen doelpunten en acht assists. Oud-bondscoach Louis van Gaal nam de 22-jarige speler wél mee naar het WK in Qatar, maar Koeman heeft de rechtspoot dus niet nodig. 

Eerder gaf de bondscoach aan dat Frimpong niet in het systeem van het Nederlands elftal past. Daarnaast moest de rechtsback zich verbeteren in verdedigend opzicht. 

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

U vind de keuze niet oké meneer Koeman en Frimpong vind de keuze van de bondscoach, U, niet oké. Deze jongen wilde zijn droom graag in vervulling zien gaan zoals u ook uw droom in vervulling liet gaan door het Nederlands elftal in de steek te laten voor Uw Barcelona. Dat verschil is hetzelfde als Frimpong nu maakt door zich niet beschikbaar te stellen wat u ook had moeten doen bij een falend Barcelona. Deze jongen heeft bewezen in topvorm te zijn maar u haalt er liever geblesseerde spelers bij of die enkele minuten na lange tijd niet gespeeld hebben in plaats van doorselecteren en vriendjespolitiek te gebruiken. Of het gevolgen heeft daar kan u spijt van krijgen en is een enorm groot woord meneer Koeman. Deze speler kan nog voor 2 landen uitkomen maar wilde dolgraag voor Nederland uitkomen en u verstoorde zijn feestje zoals er meerdere spelers op deze wijze behandeld zijn geworden en voor een ander land hebben gekozen en u kan wel zeggen meneer Koeman hij kan een EK spelen en denkt dat hij dat niveau is ontstegen dan weet u goed in een glazen bol te kijken of hij er ook zo over denkt en lekker makkelijk om er zo onderuit te komen met UW verkeerde besluiten zoals er meer gemaakt zijn met o.a. keepers en spelers die bankzitter zijn om die op te roepen en zelf zo brutaal te stellen dat u ze erbij houdt. Ik denk dat de KNVB een verkeerde keuze heeft gemaakt door u weer aan te stellen en vind dit niet oké meneer Koeman. Doorselecteren is een kunst maar ik zou als ik u was maar eens google wat dat woord betekend want schijnbaar kunt u dat niet meneer Koeman en dat vind ik niet oké. Frimpong kan dermate aangeslagen zijn dat hij zo teleurgesteld is en niet eens met zijn hoofd erbij was om nog uit te komen voor Jong Oranje en meneer de Looi vind dit ook niet oké maar wie is deze man om ergens over te oordelen die nul komma nul kwaliteiten heeft. Gelukkig dat er iemand anders komt die wel begrip had kunnen opbrengen en Frimpong op andere gedachten had kunnen brengen.
Tactisch een heel slecht van de coaches om niet te gaan praten met deze jongen. Zo hebben ze u bij Barcelona ook behandeld en daar moet u toch lering uit getrokken hebben meneer Koeman.

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaaaaaaap.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen