Ibrahimovic kiest favoriet elftal en vijf reserves: één Nederlander

6 juni 2023, 21:57
Foto: © ProShots

Zlatan Ibrahimovic zette afgelopen weekend een punt achter zijn actieve spelersloopbaan. De 41-jarige Zweedse spits kwam achtereenvolgens uit voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en meest recent opnieuw AC Milan. Ibrahimovic schaart één Nederlander bij de vijftien beste spelers met wie hij gedurende zijn carrière samenspeelde: Clarence Seedorf.

Op verzoek van Sky Italia stelde Ibrahimovic een elftal samen met zijn beste teamgenoten ooit. De Zweed kiest in het doel voor Gianluigi Buffon, met wie hij samenspeelde bij Juventus. Achterin kiest hij voor Lilian Thuram (Juventus), Thiago Silva (AC Milan en PSG), Alessandro Nesta (AC Milan) en Maxwell (Ajax, Inter, Barcelona en PSG).

Artikel gaat verder onder video

Ibrahimovic opteert vervolgens voor een middenveld met Patrick Vieira (Juventus), Xavi (Barcelona) en Pavel Nedved (Juventus). Rechts voorin kiest hij voor Lionel Messi (Barcelona), links voorin voor Ronaldinho (AC Milan). In de punt van de aanval stelt Ibrahimovic, uiteraard, zichzelf op.

Ibrahimovic kiest voor vijf reserves, waaronder Seedorf. De oud-middenvelder speelde in het seizoen 2010/2011 bij AC Milan een jaar samen met de Zweed. Verder heeft Ibrahimovic op de bank ook een plekje over voor Júlio César (Inter), Andrés Iniesta (Barcelona), Fabio Cannavaro (Juventus) en Gennaro Gattuso (AC Milan); de naam van David de Gea (Manchester United) heeft hij doorgekrast. Andere Nederlandse voetballers met wie Ibrahimovic gedurende zijn carrière speelde zijn onder anderen Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (Ajax), maar voor hen heeft hij geen plek in zijn zestienkoppige selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen