Mourinho ontvangt megaboete na wangedrag richting scheidsrechter Anthony Taylor

21 juni 2023, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De UEFA heeft José Mourinho beboet voor zijn wangedrag tegenover scheidsrechter Anthony Taylor. Na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla ging de oefenmeester hard tekeer tegen de arbiter en moet daardoor vier Europese duels vanaf de tribune toekijken. Daarnaast ontvangt zijn club AS Roma een forse geldboete. 

Na afloop van de finale doken er beelden op uit de parkeergarage van de Puskás Aréna in Boedapest. Er was te zien, en te horen, dat Mourinho scheidsrechter Taylor de huid vol schold. “Je bent verdomme een schande, ga naar de hel!”, riep de Roma-trainer richting de arbiter. Tijdens de persconferentie van vlak daarvoor was Mourinho al uitgebarsten tegen Taylor. 

Artikel gaat verder onder video

De reden van de boosheid was de niet gegeven strafschop voor zijn ploeg. De UEFA maakte vrij snel duidelijk dat de Portugees zou gaan worden aangeklaagd voor ‘beledigend of grof taalgebruik tegen een wedstrijdofficial’. 

Mourinho is niet de enige die een forse straf ontvangt vanuit de UEFA. De fans van Roma zorgden zware vernielingen in het stadion en gedroegen zich schandalig op het vliegveld richting scheidsrechter Taylor en zijn dochter. AS Roma krijgt daarvoor een boete van 55.000 euro. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas, 796 nationale en internationale wedstrijden schorsing te weinig!

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DuS weer lachwekkend. Hij gaat gewoon met een oortje in en geect zn instructies door en in e3 pauze gaat hij gewoon de kleedkamer in waar hij zn praatje kan houden : dus voert nog steeds zn werk uit. Wil de uefa geloofwaardig zijn dan moeten ze dat verbieden, maar dat gebeurt toch niet dus zou zeggen : geef hem 4 wedstrijden meldplicht waarbij hij de volledige wedstrijd bij een official (onder cameratoezicht) in een hokje moet blijven vanaf de aftrap tot na de wedstrijd zonder enige kans op contact met zijn team

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het wordt tijd dat deze dorpsgek voorgoed van het voetbaltoneel verdwijnt. Hij mag dan vooral bij Real successen hebben geboekt maar dat gebeurde vooral met voetbal wat niet aan te gluren was, en met een selectie waar menig andere club jaloers op was. Zichzelf altijd ophemelt maar anderen heel vaak verbaal met de grond gelijk maakt, vooral als hij verliest want dat ligt nooit aan hem maar altijd door anderen, grote kwal.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon stadionverbod voor een bepaalde tijd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen