NEC raakt smaakmaker kwijt: Tannane maakt lucratieve overstap

22 juni 2023, 14:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het dienstverband van Oussama Tannane bij NEC blijft beperkt tot een enkel seizoen. De 29-jarige aanvallende middenvelder verlaat de Nijmegenaren na een prima seizoen voor het Midden-Oosten. Hij tekent een tweejarig contract bij Umm Salal in Qatar.

Tannane lag bij NEC nog vast tot medio 2024, maar Umm Salal maakt gebruik van een vertrekclausule in zijn contract, zo schrijft de club donderdag in een persbericht. "Wij respecteren zijn keuze en willen hem bedanken voor het afgelopen seizoen. We hebben allemaal kunnen genieten van zijn creativiteit en acties op het veld. Namens de club willen hem dan ook heel veel succes wensen in Qatar", schrijft technisch directeur Carlos Aalbers.

Artikel gaat verder onder video

Afgelopen zomer haalde NEC Tannane nog terug naar Nederland; hij mocht op dat moment transfervrij vertrekken bij het Turkse Göztepe. In Nijmegen groeide hij uit tot een bepalende speler. In 25 Eeredivisiewedstrijden kwam hij tot zes doelpunten en negen assists namens het elftal van trainer Rogier Meijer. 

De gang naar Qatar betekent de vierde buitenlandse club voor Tannane, die eerder uitkwam voor Saint-Étienne, Las Palmas en dus Göztepe. In Nederland verdedigde hij de clubkleuren van sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Utrecht, Vitesse en meest recentelijk dus die van NEC. Bovendien is Tannane elfvoudig Marokkaans international (twee doelpunten).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen