Nederlandse kranten trekken pijnlijke conclusie over het Nederlands elftal

15 juni 2023, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal is veroordeeld tot het spelen van de strijd om de derde en vierde plaats van de Nations League. Na verlenging was Kroatië woensdagavond uiteindelijk met 2-4 te sterk in De Kuip. De Nederlandse kranten zien dat Oranje nog niveau tekort komt, omdat het een ploeg in wording is. 

“Oranje komt kwaliteit tekort en is er nog lang niet”, kopt De Telegraaf na de nederlaag van het Nederlands elftal. Men zag wel verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijden van de tweede periode Ronald Koeman. “Geen schande, maar desondanks een teleurstellend resultaat omdat met een finaleplaats het sentiment rond Oranje een positieve impuls zou hebben gekregen. Nu heerst toch chagrijn en kan alleen het winnen van de kleine finale tegen Italië of Spanje dat wegspoelen. Anders staat de druk er vol op als de EK-kwalificatiereeks in september wordt hervat met Griekenland-thuis en Ierland-uit.” 

Artikel gaat verder onder video

Het Algemeen Dagblad ziet eveneens dat de Europese top ‘opnieuw te hoog gegrepen’ is voor het Nederlands elftal. “Oranje komt in de eerste helft weliswaar op voorsprong door een fraaie teamgoal van Donyell Malen, het betere spel is in veel opzichten voor Kroatië”, schrijft de ochtendkrant. “Vreemd is die krachtsverhouding niet per se. Koeman kiest gericht voor een opgefrist elftal, in sommige gevallen uit nood geboren, waarbij iedere linie feitelijk voor het eerst samenspeelt, en met aanvoerder Virgil van Dijk als enige dertiger aan de aftrap. Kroatië stelt daar een sterk en meer ervaren collectief tegenover, uiteraard met Modric als grote regisseur.” 

“Nederland - Kroatië was de strijd tussen een elftal in opbouw en de geslepen ploeg vol klasse, het elftal dat de wereld al jaren verbaast en verwent met ingenieus, gepassioneerd voetbal, met het vliegensvlugge voetenwerk van Luka Modric als middelpunt”, komt de Volkskrant tot dezelfde conclusie. “Modric overvleugelde zijn tegenstander Frenkie de Jong, zoals Kroatië op korte fasen na beter was dan Nederland. Op en ook om het veld, want het leek alsof Kroatië thuis speelde in de Kuip. (…) Nederland voetbalde niet slecht, maar ook niet bijzonder. Weinig kansen. Goals gemakkelijk weggegeven.” Wel is er veel perspectief, gezien de vele jonge talenten, schetst de ochtendkrant. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Volkskrant zegt het goed; weinig kansen gecreeerd ! Nederland mist op dit moment een goede echte centrumspits en een goede nummer 10 als afmakers. Dat belooft niet veel goeds voor de nabije toekomst voor het NL voetbal. Hoe aardig Gakpo,Simons,Malen,Koopmeiners, Memphis en Weghorst ook spelen bij hun clubs, ze komen gewoon tekort tegen een betere tegenstander.

GerbenZwerver23
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederland is geen Europese top. Onze zogenaamde toppers geven te vaak niet thuis en blijven domme fouten maken. Twee keer een domme penalty tegen... 1-2 werd gescoord tussen drie Nederlandse verdedigers in. 2-3 was van heel ver weg geschoten en had de keeper m.i. moeten hebben. De eerste helft was prima. In de tweede helft schakelden de Kroaten een tandje bij. NL kon niet dezelfde energie en slimheid brengen als de Kroaten. Op de uitslag valt niets af te dwingen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onder v gaal hadden we dezelfde problemen . Dus wordt de media eindelijk wakker

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen