'Peperdure' Xavi Simons verschijnt op radar van Arsenal

2 juni 2023, 13:25
Foto: © ProShots

Arsenal denkt aan Xavi Simons als mogelijke versterking voor volgend seizoen, zo berichten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Er zijn een hoop topclubs in Europa die de twintigjarige aanvallende middenvelder van PSV op het lijstje hebben staan. De Londense club is daarvan het meest concreet.

Simons er staat na zijn indrukwekkende eerste seizoen in de Eredivisie internationaal goed op. Hoewel PSV hoopt op een langer verblijf van de Oranje-international, wordt er in het Philips Stadion ook rekening gehouden met zijn vertrek. In het contract van Simons staat een clausule waardoor hij in de zomer voor twaalf miljoen euro kan terugkeren naar Paris Saint-Germain. Andere clubs, zoals Arsenal, zullen daarentegen het volle pond moeten betalen om Simons over te nemen.

Artikel gaat verder onder video

PSV kan zodoende een forse transfersom vragen als Arsenal zich daadwerkelijk meldt in het Philips Stadion. De leiding van de Eindhovense zal volgens het Eindhovens Dagblad normaal gesproken alleen akkoord gaan met een bedrag dat een recordtransfer oplevert. Cody Gakpo is op dit moment de houder van het record. Hij vertrek in de winter voor vijftig miljoen euro naar Liverpool.

In Eindhoven willen ze de aanvallende middenvelder het liefst niet kwijt. Er wordt geprobeerd om het contract van Simons op te waarderen en de PSG-clausule eruit te slopen. De vraag is of dat gaat lukken. Champions League-voetbal is een prioriteit voor Simons. Daarvan is hij in Eindhoven alleen verzekerd als PSV de voorrondes overleeft.

Reacties

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
avatar

PSG kan hem terughalen en direct doorverkopen aan Arsenal voor het viervoudige.

LM
Link gekopieerd!
avatar

Die jongen moet gewoon nog een jaar Eredivisie doen. Grote naam worden binnen NL en dan met het EK gaan vlammen.

Na het EK is heeft hij dan de clubs voor het uitkiezen.

Nu gaan kan verkeerd uitpakken. Straks komt ie bij Arsenal niet aan spelen toe en dan kan hij bij Oranje ook weer net zo makkelijk buiten beeld raken.

Allback
Link gekopieerd!
avatar

Waarom zou een PSG hier niet toeslaan? Ze kunnen als ze hem niet zelf willen hebben direct doorverhuren met optie tot verplichte koop voor miljoenen meer (mochten ze hem niet direct kunnen verkopen). Met een bedrag van 12 miljoen euro is hij een koopje en uiterst interessant om hem door te verkopen.

Wachten tot na EK heeft weinig zin, hij zal nu al de clubs voor het uitkiezen hebben.

GJAM
Link gekopieerd!
avatar

PSG kan de clausule alleen lichten als Simons zelf meewerkt.

1
Allback
Link gekopieerd!
avatar

PSV vraagt 50 miljoen aan Arsenal. PSG koop voor 12 miljoen Simons van PSV. Geeft Simons tekengeld van 5 miljoen en verkoopt hem direct weer aan Arsenal voor 30 miljoen. 13 miljoen in the pocket. PSG blij, Simons blij en Arsenal blij.

Ok, wellicht iets te simpel maar zo'n constructie zal toch wel te maken zijn.

KingCrimson
Link gekopieerd!
avatar

Snel wegwezen van de NL velden dit aanstellerige mannetje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen