Ronald Koeman geeft belangrijke reden voor keuze voor Andries Noppert bij Nederlands elftal

9 juni 2023, 22:40
Foto: © ProShots

Ronald Koeman heeft uitleg gegeven bij de opmerkelijke uitverkiezing van Andries Noppert voor het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen stond namelijk lange tijd aan de kant vanwege een blessure. Inmiddels is Noppert een aantal weken fit en dus besloot Koeman hem op te roepen.

Noppert groeide onder Louis van Gaal verrassend uit tot eerste doelman. Koeman vindt daarom dat hij ook onder hem een kans heeft verdiend. "Ik had hem al via FaceTime gesproken op het moment dat we de definitieve selectie bekend maakten", vertelt Koeman in gesprek met de kanalen van OnsOranje. "Vanaf het moment dat ik bondscoach werd, was hij een van de keepers die wij in ons hoofd hadden. Ook omdat hij een zeer goed WK heeft gespeeld. Maar hij raakte geblesseerd en is er een hele tijd uit geweest."

Artikel gaat verder onder video

Opvallend is wel dan Noppert, die onder meer Jasper Cillessen uit de selectie houdt, na het WK amper nog wedstrijden heeft gekeept. Koeman vindt het echter voldoende voor een plekje bij Oranje. "Wij vonden dat hij klaar was voor een plaatsje bij het Nederlands elftal. Hij heeft een wedstrijd tegen Go Ahead Eagles gespeeld en het tweeluik met FC Twente in de play-offs. Daarom is hij weer redelijk vol in het ritme. Toen hebben we gezegd dat we hem gingen selecteren, we willen hem van dichtbij zien."

Koeman zag de afgelopend dagen in Zeist ook een andere belangrijke reden om Noppert bij de groep te hebben. De goalie besloot zich, ondanks dat hij eigenlijk nog vrij had, maandag al te melden bij Koeman. "Het is een open gozer die zich heel gemakkelijk in de groep beweegt", vertelt de bondscoach over de lange sluitpost. "Dat is niet alleen Andries, maar de gehele groep. De groep is leuk met elkaar, nieuwe spelers voelen zich meteen welkom. Vroeger werd je echt nog een beetje getest."

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Hij moet die Noppert opstellen en laten staan Klaar en simpel

Boy Acosta
Link gekopieerd!
avatar

Gokken doet je in de casino! hij is een open jongen dat er vijf om de oren kreeg van FC twente (wij hebben hem gekozen)de anderen zijn niet belangrijk!! Daarom heeft hij ook zijn broer gekozen! als het fout gaat kan hij het doorschuiven. Daar wordt je schijt ziek van zulke mensen. 0-3 croatie.

Klungel
Link gekopieerd!
avatar

Van zo'n opmerking zoals hierboven daar wordt ik ......ziek van. Een keeper afserveren op het aantal tegengoals. Je hebt ook zoiets al verdediging etc

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Waren tegen twente gewoon blunders

boyke
Link gekopieerd!
avatar

Een keeper als Noppert heeft het WK nu niet direct slecht gedaan maar meneer Koeman deze oproepen terwijl hij net 10 min gekeept heeft is natuurlijk een geheel foute keuze als er nog talenten rondlopen die gepasseerd worden zoals Verhoeven van Anderlecht. Wanneer gaan je ogen eens open voor de werkelijkheid. Zo maak je wel meer blunders door spelers niet te slecteren t.o.v. je oude maatjes. Dacht dat we bezig zijn met een zo sterk mogelijk team en spelers die echt in vorm zijn maar niet spelers meenemen die maar half fit zijn. Ik bewonder Koeman op zijn eerste keer als coach van het Ned.Elftal maar nu gaat hij toch echt af. Jammer

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Lekker man we hebben het zo leuk met elkaar . Wat een bullshit ,selecteer gewoon de beste spelers en maak een team. Verder was hij niks bijzonders op het wk ,en de laatste wedstrijden tegen twente gewoon geblundert

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen