Van Praag moet Ajax weer de goede richting op helpen: 'Een gigantisch belangrijke taak'

6 juni 2023, 07:56
Foto: © ProShots

Michael van Praag gaat met vier andere ereleden de nieuwe bestuursraad samenstellen bij Ajax. Rob Jansen ziet graag dat de erevoorzitter wat meer oud-voetballers met Ajax-DNA. De zaakwaarnemer ziet graag dat er veel gaat veranderen binnen de club. 

Jansen vindt dat Van Praag een aantal dingen opzij moet zetten om de juiste mensen te kiezen. “Michael heeft een gigantisch belangrijke taak”, zegt voetbalmakelaar in De Telegraaf. “Ik hoop dat hij in deze rol kritisch kijkt. Dit is een kans om de club Ajax genadeloos hard schoon te vegen. Michael is een buitengewoon sympathieke en capabele man, maar moet dat loyale en empathische even van zich af zetten. Kies geen aardige, maar de juiste mensen.” 

Artikel gaat verder onder video

Als het aan Jansen ligt, worden er weer oud-voetballers binnengehaald. “In mijn ogen zou Frank Rijkaard de ideale RvC-voorzitter zijn en Marco van Basten de perfecte commissaris technische zaken. Maak Jordi Cruijff technisch directeur en Dennis Bergkamp hoofd opleidingen en laat Winston Bogarde met zijn mentaliteit een belangrijke rol spelen. Met deze rugdekking zou Heitinga prima de Ajax-trainer kunnen zijn. Dit is een goed stel hoor. Welke échte Ajacied zou dit nou niet toejuichen?” 

De nieuwe bestuursraad kan er voor zorgen dat er andere mensen aan het roer komen in de Raad van Commissarissen. Een nieuwe RvC zal dan kunnen ingrijpen in de directie. “Dus moet Van Praag beseffen dat het voetbal terug moet komen in Ajax. Als je passanten op basis van data spelers laat kopen, sluit dan de hekken van Ajax. Stop er dan maar mee.” 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zet er maar veel clowns neer, zoals een Danny Blind.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk verhaal maar heitinga steunen?!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen