Ajacied rondom oefenwedstrijd gefotografeerd met verboden middel snus

8 juli 2023, 22:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jay Gorter is zaterdag vastgelegd op de foto terwijl hij snus leek in te nemen. De doelman van Ajax was aanwezig bij de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-2), al kwam hij niet in actie.

Op foto's die rondgaan op sociale media is volgend fanaccounts te zien dat Gorter snus gebruikt. Het account The European Lad plaatste de foto's als eerste. Dat is een verboden middel in Nederland. Snus is een soort theezakje dat onder de bovenlip wordt gestopt. Het is een methode waarbij je nicotine binnenkrijgt zonder te roken en is van oorsprong afkomstig uit Zweden. Via bloedvaatjes in de bovenlip en mond komt de nicotine in het bloed terecht. Evenals roken kan ook het gebruik van snus een verslavende werking hebben.

Artikel gaat verder onder video

Gorter werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan de Schotse club Aberdeen. Hij had een basisplaats in de eerste vier wedstrijden, maar raakte die vervolgens kwijt en zat vaak niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Zijn contract bij Ajax loopt door tot medio 2026.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch een net niet keeper. Maar sommige sporters roken en sommige doen het op deze manier. In NL verboden maar niet overal in Europa.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach tegenwoordig is cocaïne-, ketaminegebruik, snuffen, een deuk lachen met gas is toch "normaal" bij de jongeren, sportman of niet.....?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat je dit gebruikt begrijp ik al niet maar het dan nog voor zo’n wedstrijd doen is toch niet verstandig. Doe het dan thuis maar blijkbaar is hij daarvoor teveel verslaafd. Past niet echt bij het gewenste beeld van een topsporter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen