Nederlands elftal negeert RTL Boulevard massaal en wordt live op televisie aangepakt

12 juni 2024, 08:42
Foto: © RTLBoulevard

RTL Boulevard heeft dinsdagavond op televisie kritiek geuit op de houding van de spelers van het Nederlands elftal tegenover de pers. Internationals van Oranje negeerden een journaliste van het praatprogramma massaal op het moment dat ze een vraag wilde stellen, vlak voor de vlucht van Oranje naar Duitsland.

De journaliste had zich op het vliegveld gemeld om beelden te draaien voor het uitzwaaimoment van het Nederlands elftal. De Oranje-spelers stapten dinsdagochtend het vliegtuig richting Braunschweig in, waarna ze doorreden naar de verblijfplaats in Wolfsburg. Toen de internationals de bus uitstapten en richting het vliegtuig liepen, hoopte de journaliste nog een vraag te kunnen stellen aan een van de spelers van het Nederlands elftal. Ze werd teleurgesteld: de spelers van Oranje negeerden haar.

Artikel gaat verder onder video

Op het moment dat de beelden dinsdagavond getoond worden in de uitzending van RTL Boulevard, klinkt er kritiek op de houding van het Nederlands elftal tegenover - in dit geval - een eigen cameraploeg: “Van doldwaas enthousiasme is bij de spelers bar weinig te merken", stelde presentator Eddy Zoëy. "Ondanks de massale media-aandacht van vandaag liet werkelijk niemand zich even tackelen voor een heel kort interviewtje."

Presentator Luuk Ikink vraagt zich af deze houding door het blessurenieuws rondom Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong komt, maar sneert wel naar de Oranje-spelers:  "Het drukt wel een beetje het humeur misschien dat Koopmeiners en Frenkie niet meegaan, want we kregen ze vandaag niet te spreken en ik vond ze gisteren ook een beetje zuurpruimerig na de wedstrijd", geeft Ikink aan. "Er kon geen lachje van af. Praat ook meer dan drie woorden", adviseert hij de Oranje-spelers, die de journaliste ook niet aankeken. "Dat is ook wel leuk, toch?”

Sportdeskundige Fatima Moreira de Melo, ook aanwezig in de studio van RTL Boulevard, denkt dat van tevoren is besloten om de pers niet te woord te staan op het vliegveld. Daardoor zou de reactie van de Oranje-selectie ook wat meer te verklaren zijn: "Het is gewoon de afspraak: we praten niet met de pers en gaan het niet over Koopmeiners of De Jong hebben. Dat is van tevoren wel gesproken. Anders zeggen ze echt wel: ‘Hé, hoi’, of weet ik het. Ze doen het gewoon bewust niet", denkt zij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
  66
  + 1
avatar

Terecht. Boulevard is alleen maar uit op stoken en onrust veroorzaken. Roddelpers hoeven ze van mij niet te woord te staan.

boyke
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

De spelers moeten maar overal en ten alle tijden klaar staan voor een stel journalisten die geen verstand van voetballen hebben en alleen de show willen stelen op de TV met Boulevard een van de grootste roddelklets programma's op de TV.

Dropkick
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Helemaal goed .

gtsb
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Dat programma zaterdag was een charme offensief . Geen kritische vragen een beetje leuk en gezellig lijken . Goede uitslag zondag tegen een zwak land en men denkt weer dat ze geweldig zijn . Als oranje speler kun je ook gewoon fff hallo zeggen . Niet boulevard maar de kijkers( en dus je fans )willen gewoon wat zien en horen .

FC Bosz United
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Wat een onzin, ze zijn niks verplicht

gtsb
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Dat kan maar lees het nog eens misschien begrijp je het dan

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Boulevaarkijkers zijn geen fans van Oranje. Dat zijn een zelfde soort als het programma :" roddelen over alles en nog wat."

Dropkick
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Logisch, want dat volk verdraaid de antwoorden voor eigen belang , ga maar lekker naar Willeke Alberti of zo.......

Dropkick
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Ze zijn allemaal Sport deskundige , het zijn data hunters.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen