Ajax-flop doorstaat medische keuring en vervolgt loopbaan in Serie A

7 juli 2023, 16:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bij Ajax kwam het niet tot een definitieve doorbraak, waardoor Lorenzo Lucca (22) deze zomer terug zou keren bij zijn Italiaanse werkgever Pisa, dat uitkomt in de Serie B. De boomlange spits blijft echter actief op het hoogste niveau: Udinese heeft vrijdag bevestigd dat de spits op huurbasis overkomt.

Sky Sport Italia meldde dinsdag al dat Pisa de spits opnieuw zou gaan verhuren. De clubs zouden de benodigde documenten die dag al hebben uitgewisseld. Daarna zou donderdag de medische keuring plaatsvinden, die heeft Lucca blijkbaar zonder problemen weten te doorstaan want vrijdag kwam de verwachte aankondiging van de huurdeal uit Udine.

Artikel gaat verder onder video

Net als Ajax heeft Udinese naar verluidt bovendien een optie tot koop weten te bedingen. Waar de Amsterdammers nog een bedrag van tien miljoen euro moesten neerleggen om de Italiaan definitief over te nemen van Pisa, zou Udinese voor datzelfde bedrag definitief met de spits in zee kunnen gaan. Zijn contract bij Pisa loopt nog door tot de zomer van 2026.

Lucca kwam afgelopen zomer met grote verwachtingen binnen in Amsterdam. Hij slaagde er echter nooit in een vaste basisplaats te veroveren onder zowel Alfred Schreuder als diens opvolger John Heitinga. Zijn speeltijd in de hoofdmacht zou uiteindelijk beperkt blijven tot zestien wedstrijden, waarbij hij alleen in het bekerduel bij FC Den Bosch (0-2) vanaf de aftrap mocht beginnen. Lucca kwam uiteindelijk tot twee treffers in het eerste elftal en scoorde bovendien zes keer voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen