'Ajax wil na Steven Berghuis nog een speler uit Champions League-ploeg Feyenoord'

4 juli 2023, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens Feyenoord-nieuwssite 1908.nl is Ajax 'concreet werk aan het maken' van de komst van Jeremiah St. Juste van Sporting Portugal. De voormalig speler van sc Heerenveen én de Rotterdammers zou in beeld zijn als opvolger van Jurriën Timber, die elk moment de overstap naar Arsenal kan gaan maken.

St. Juste (26) is geboren in Groningen, maar beleefde zijn doorbraak in het shirt van sc Heerenveen. In Friesland trok de mandekker de aandacht van verschillende grotere clubs, uiteindelijk was het Feyenoord dat in 2017 voor een kleine vijf miljoen euro met de verdediger aan de haal ging. St. Juste maakte in het Champions League-seizoen 2017/18 het winnende doelpunt in het groepsduel met Napoli (2-1). Twee jaar later verkocht de club hem aan het Duitse FSV Mainz 05, dat acht miljoen euro neertelde. Afgelopen zomer volgde een nieuwe overstap; deze keer telde het Portugese Sporting CP uit Lissabon tien miljoen euro neer voor de voormalig jeugdinternational.

Artikel gaat verder onder video

In Portugal kende St. Juste een aardig debuutseizoen. Hij speelde - mits fit - vrijwel elke week mee bij de uiteindelijke nummer vier van de Portugese Primeira Liga. In de Champions League eindigde de club als derde in de groep waarin ook Eintracht Frankfurt, Tottenham Hotspur en Olympique Marseille uitkwamen. Die positie gaf recht op deelname aan de tussenronde van de Europa League; daarin werd afgerekend met het Deense FC Midtjylland waarna in de achtste finale werd gestunt tegen Arsenal. Juventus bleek in de kwartfinale over twee wedstrijden net te sterk; St. Juste miste de return in Lissabon wegens een spierblessure.

Diezelfde kwetsuur hield St. Juste de rest van het seizoen aan de kant. Toch zou hij zich in de kijker van de Amsterdammers hebben gespeeld. Volgens FootballTransfers is de transferwaarde van de verdediger het afgelopen seizoen afgenomen. Het algoritme van de site schat in dat hij tussen de 4,7 en 7,8 miljoen euro waard zou zijn. Of Sporting met een dergelijk bedrag genoegen zou willen nemen valt echter nog te bezien: de Nederlander heeft nog een contract tot medio 2026 bij de topclub.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jeremiah St. Juste Zou een goede vervanger zijn voor Jurriën Timber Maar dit nieuwe s Neem ik met een korreltje zout

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ergens snap ik wel dat hij op een lijstje verschijnt. Met zijn bijna 27 jaar is hij relatief ervaren, Nederlands en hij heeft de eigenschap dat hij snel is. Bij Ajax waar ze ver van het doel spelen is dat natuurlijk erg handig. Is hij echter goed genoeg voor Ajax? Ik zie in hem toch niet echt als een waardige vervanger van Timber, dan lever je toch wel flink kwaliteit in naar mijn mening. Om hem erbij te nemen zou het best wel een optie kunnen zijn, maar niet de kwaliteit impuls die je elftal beter gaat maken ten opzichte van vorig seizoen en dat moest toch het doel zijn? Overigens wat wel in zijn voordeel spreekt, hij heeft zich overal wel redelijk staande gehouden.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ons ma zei doe dat nou niet .

Vazieman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen verkeerde keuze. Hij doet niet veel onder voor Timber

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer zo'n wanhopige armoedige beslissing van de club die graag met de grote clubs wil meedoen. St. Juste ???? Hoe komen zij (wie eigenlijk ?) op deze gast ? Het gaat nog steeds niet goed met Ajax, wordt wel weer 3e of 4e in het komende seizoen.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was de snelste voetballer van de Eredivisie en tijdens zijn paar interlands van Oranje. Loopt er in de jeugd niets rond?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen