AZ haalt na vertrek Tijjani Reijnders aanvoerder van Jong Portugal naar Alkmaar

22 juli 2023, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ heeft zich versterkt met Tiago Dantas. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Benfica. Bevalt de samenwerking goed, dan heeft de Alkmaarse club de optie om Dantas definitief in te lijven.

Dantas is een door Benfica opgeleide speler die slechts één officiële wedstrijd in het eerste elftal van de Portugese club speelde. In 2020 werd hij uitgeleend aan Bayern München, waar hij twee keer mocht opdraven in het eerste elftal. Het afgelopen seizoen kwam Dantas op huurbasis uit voor PAOK Thessaloniki.

 Op het EK Onder 21 droeg de veelzijdige middenvelder deze zomer de aanvoerdersband bij Jong Portugal.

Artikel gaat verder onder video

Met de komst van Dantas speelt AZ in op het vertrek van onder meer Tijjani Reijnders. "Tiago is opgeleid bij Benfica, dat wereldwijd bekend staat als één van de beste jeugdopleidingen. Hij heeft zowel als jeugdinternational als in zijn verhuurperiodes, met name afgelopen jaar in Griekenland, laten zien dat hij indruk kan maken. Hij is vaardig aan de bal, heeft een groot loopvermogen, is inzichtelijk sterk en heeft al de nodige ervaring opgedaan. Dat alles maakt dat we hoge verwachtingen hebben van zijn komst", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

AZ heeft met Denso Kasius, David Møller Wolfe, Ruben van Bommel en Dantas tot nu toe vier aankopen gedaan. Daar staat het vertrek van Reijnders (AC Milan), Sam Beukema (Bologna) en Milos Kerkez (AFC Bournemouth) tegenover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen