Carel Eiting probeert breuk te forceren en meldt zich ziek bij FC Volendam

22 juli 2023, 13:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Carel Eiting probeert een breuk met FC Volendam te forceren. De middenvelder heeft zich ziekgemeld voor de oefenwedstrijd van zaterdagmiddag tegen KV Kortrijk, zo meldt Voetbal International.

Eiting wil graag naar FC Twente, dat hoopte voor een paar ton te kunnen toeslaan. Volendam denkt daar echter anders over en besloot eenzijdig de optie in het contract van de 25-jarige middenvelder te lichten, zo meldde De Telegraaf. Door het besluit van Volendam is een nieuwe contractuele situatie ontstaan, waardoor Eiting niet langer voor een vastgesteld bedrag kan worden opgehaald.

Artikel gaat verder onder video

Het kamp-Eiting is van mening dat de optie pas volgend jaar gelicht zou kunnen worden, terwijl Volendam stelt dat er wel een einddatum, maar geen begindatum voor het lichten van de optie is afgesproken. Waar Eiting tot voor kort voor een vastgesteld bedrag kon worden opgehaald in Volendam, kan de club nu vragen wat het wil.

Twente bracht op basis van de oude bepaling deze week een bod van 400.000 euro uit op Eiting. Dat bod werd resoluut van tafel geveegd door een gepikeerd Volendam. "Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van Twente voor Carel. Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze", zei Jasper van Leeuwen, technisch directeur van Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Profumo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen laakt de handelwijze van Twente terwijl eigenlijk de handelwijze van Volendam niet deugt. De optie die men nu snel denkt te moeten lichten had men veel eerder actief kunnen maken. Wat Twente doet is niet verkeerd! Zelfde contract optie heeft Brenet van Twente in zijn contract staan. Die mag voor iets meer dan 1 miljoen vertrekken. Twente liet m daar vrij in. Hij blijft tot nu gelukkig bij Twente maar no hard feelings. Wat Volendam echter bij Eiting doet deugt van geen kant en is in feite voetballer onvriendelijk. Eiting zit bij Volendam aan zijn plafond. Bij Twente kan hij alleen maar beter worden. Dus. Palinghappers. Kom tot zinnen en laat die gast gaan!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb jij het contract ingezien, waardoor je kunt zeggen dat Volendam verkeerd zit? Denk het niet. Als juridisch blijkt dat Volendam de optie al mag lichten, zouden ze gek zijn om dat niet te doen. Hij heeft met zijn volle verstand dit contract getekend. Stem je in met een optie, dan kan die gelicht worden. Dat Twente dan al met de speler in onderhandeling gaat, tja... Hier kunnen wij als buitenstaanders echter alleen over speculeren, omdat wij de inhoud van het contract niet weten. Ga dus niet (nu al) naar Volendam wijzen, en rare namen gebruiken. Bewaar dat als er duidelijk is hoe het contract is opgesteld en je weet voor wie je het moet gebruiken. Wat voor mij wel boven water staat: jezelf ziek melden, laat alleen maar zien dat je zelf ook niet de juiste weg kiest. Onprofessioneel handelen in mijn ogen. Laat de juristen het uitzoeken voor je gaat reageren als speler.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen