Danjuma blijft in de Premier League: Nederlander officieel gepresenteerd

23 juli 2023, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Everton heeft de komst van de Nederlandse aanvaller Arnaut Danjuma van Villarreal wereldkundig gemaakt. De zesvoudig Oranje-international stond ook in de belangstelling van Feyenoord, maar blijft dus actief in de Premier League.

Danjuma gaat Villarreal op huurbasis verlaten voor Everton. Hij werd in januari ook al begeerd door The Toffees, maar toen kaapte Tottenham Hotspur de deal. Het contact tussen Everton en het kamp-Danjuma bleef echter goed en nu bleek er toch een opening om de Nederlands international binnen te halen. Volgens media in Spanje betaalt Everton een huursom van vier miljoen euro en wordt het salaris van Danjuma overgenomen. Feyenoord was serieus geïnteresseerd in de buitenspeler en wilde ver gaan om zijn komst te bewerkstelligen, maar bleek niet in staat om te wedijveren met de Premier League-club. Ook AC Milan vist achter het net.

Artikel gaat verder onder video

Na routinier Ashley Young (Aston Villa) is Danjuma deze zomer de tweede aanwinst voor Everton, dat een matig seizoen achter de rug heeft waarin degradatie maar ternauwernood werd ontlopen. Danjuma legt op de clubsite uit waarom hij voor de tweede club van Liverpool heeft gekozen: "Er was interesse van andere clubs maar ik werd door Everton getrokken vanwege de fans, de manager en de historie van de club. Tweemaal is scheepsrecht voor mij."

Bij Tottenham Hotspur was veroordeeld tot een bijrol. Zo zat hij in april 90 minuten op de bank toen Everton op het eigen Goodison Park een belangrijke punt pakte tegen de Spurs door een late gelijkmaker van verdediger Michael Keane. "Ik was toen bij de zijlijn bezig met een warming-up en het voelde letterlijk alsof 40 duizend fans in mijn oor schreeuwden", kijkt Danjuma terug op dat duel. "Het maakt dat ik graag wil spelen voor deze club met zijn betrokken fanbase." Bij Everton gaat Danjuma spelen met rugnummer 10.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen