De Telegraaf: 'Pokerende Sven Mislintat jaagt gefrustreerde kopstukken naar uitgang'

30 juli 2023, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax staat er twee weken voor de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie nog niet goed op. De ploeg van trainer Maurice Steijn leed meerdere pijnlijke nederlagen in de voorbereiding en het ontbreekt nog aan de broodnodige aanwinsten. De rol van technisch directeur Sven Mislintat wordt onder de loep genomen.

Mislintat slaagde er tot nu toe in om Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen naar Amsterdam te halen. Verder bleef het rustig wat betreft inkomende transfers. Inmiddels zijn belangrijke spelers Dusan Tadic en Jurriën Timber vertrokken bij Ajax. Daarnaast azen ook Mohammed Kudus en Edson Álvarez nog altijd op een transfer. Volgens De Telegraaf kan het lange wachten leiden tot het vertrek van meerdere spelers. Davy Klaassen en Gerónimo Rulli schijnen niet blij te zijn, terwijl Steven Berghuis ook zijn onvrede al uitsprak.

Artikel gaat verder onder video

Steijn lijkt dus te gaan beginnen zonder de nodige basisspelers van afgelopen seizoen. De nieuwe trainer gaf recent al meerdere keren aan snel nieuwelingen te willen verwelkomen bij zijn selectie. Dat zou volgens De Telegraaf nog wel eens een probleem kunnen worden. Er zijn volgens de krant signalen dat potentiële aankopen twijfelen om de Johan Cruijff ArenA wel de juiste bestemming is. Mike Verweij schrijft in zijn analyse dat Mislintat nu moet laten zien dat hij ook deals kan maken in plaats van alleen goede spelers voor Ajax te scouten.

Mislintat is volgens De Telegraaf voorlopig vooral bezig met zijn eigen weg te bewandelen namens Ajax. Daarbij richt hij zich vooral op data en buitenlandse relaties in de voetballerij. Ajax stuurde eerder deze zomer geen scout naar het WK onder 20, terwijl dat de in het verleden altijd gebeurde. Ook van Nederlandse voetbalmakelaars staat de Duitser vrijwel niet open. Zo werd Ayase Ueda van Cercle Brugge ook aangeboden bij Ajax. Er kwam echter geen reactie vanuit Amsterdam en inmiddels is de spits uit Japan hard op weg naar aartsrivaal Feyenoord.

Er wachten zware weken voor Mislintat, zo schrijft De Telegraaf. Aan de ene kant moet het vertrouwen van de achterban worden gewonnen met gerichte aankopen en versterkingen voor trainer Steijn, die met smacht wacht op verse spelers in zijn ploeg. Daarnaast leeft er dus ook onvrede bij de huidige spelersgroep. Afgelopen week was Ajax op trainingskamp in Duitsland en daar was Mislintat ook aanwezig. Ondanks het feit dat hij in het spelershotel tussen de manschappen van Steijn in liep, sprak hij met geen een van de spelers. Dat heeft de selectie naar verluidt als vreemd ervaren.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat is een te grote manager voor Ajax. Van mij mogen Klaassen en Berghuis en Rensch en Brobbey pleite gaan, nutteloze spelers voor een nieuwe Ajax. Geef Sven geld en tijd en Ajax komt als Angstgegener van de overige top van de ED als herboren terug.

SC Henk nog maar eentje bij
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Telegraaf begint nu toch wel heel zielig over te komen. Ze missen overduidelijk het lijntje met Ajax. Pas op de plaats maken is correct. Er zit best kwaliteit in de selectie maar vooral achterin zijn versterkingen welkom. Belangrijk is dat de spelers conditioneel top zijn want dat is het bericht waar ik de afgelopen tijd het meest van ben geschrokken. Dat gebleken is dat de spelers van Ajax bij het Nederlands elftal beduidend minder fit bleken te zijn dan de spelers van Feyenoord. Kortom de basis ontbreekt. Een mooie taak voor een nieuwe trainer. Dat Mislintat al 2 spelers binnenhaalde voor weinig geld die de basis lijken te halen geeft mij vertrouwen. Helaas wil de Telegraaf daar bewust geen oog voor hebben.

Stonecity
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Journalistiek om iemand persoonlijk te beschadigen door Valentijntje en secundant Verweijtje. De enige die zijn klasse laat zien is Sven door nergens op te reageren. De mannen graven hun eigen graf door langdurig helemaal geen info of “ primeurtjes” meer te krijgen , maar hebben dit niet door met hun stalen plaat voor hun voorhoofd. Ik wil niet langer deze riooljournalisten sponseren en heb de Telegraaf opgezegd.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat heeft een moeilijke taak en doet in mijn ogen gewoon wat hij moet doen. Eerst verkopen en zorgen dat de club gezond blijft nu Champions League voetbal misgelopen is. Die aankopen komen echt nog wel, maar dit is gewoon de situatie waar Ajax nu in verkeerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen