Dolberg beleeft valse start in België: Anderlecht meteen onderuit in eerste competitieronde

28 juli 2023, 23:50
Foto: © ProShots

Kasper Dolberg heeft een valse start gemaakt in het shirt van Anderlecht. De Deense spits kwam deze zomer over van het Franse OGC Nice maar kon bij zijn debuut niet zorgen voor drie punten tegen stadgenoot Union Sint-Gillis.

Afgelopen seizoen was er eentje om snel te vergeten voor de ooit zo trotse topclub Anderlecht. De club uit Brussel eindigde met een achterstand van 29 punten op koploper KRC Genk in de reguliere competitie en bleef dertien punten achter op de vierde plaats van Club Brugge, die rechtgaf op deelname aan de kampioensronde. Daarin trok het Antwerp van Mark van Bommel uiteindelijk aan het langste eind.

Artikel gaat verder onder video

Met de komst van Dolberg hoopt Anderlecht dit seizoen de aansluiting bij de top weer te hervinden, maar de ploeg beleefde vrijdagavond een valse start. In de eerste speelronde ging Paars-Wit onderuit bij Union, de stuntploeg van de afgelopen twee seizoenen. Na een half uur spelen zorgde Dennis Eckert voor de verdiende 1-0, diep in blessuretijd bepaalde Cameron Puertas de eindstand vanaf de strafschopstip op 2-0.

Bij Union had voormalig Feyenoorder Bart Nieuwkoop andermaal een basisplaats als rechtervleugelverdediger. Bij Anderlecht begon behalve Dolberg ook routinier Jan Vertonghen in de basiself.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan je nagaan hoe zwak deze selectie van Ajax is.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blij dat ie in Brussel zit en niet in Strijp !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen